Musiikkikesä Järvenpäässä

Puhallinmusiikkiviikko 11.-17.7.2022

Kuvassa Puhallinmusiikkiviikon päätöskonsertin orkesteri.

Puhallinmusiikkiviikko on orkesteritoimintaan keskittyvä kansanopistokoulutus kaikenikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille.

Alkeisorkesteri Satumaiset sekä edistyneempien Menevät ja leirin A-orkesteri Järvenpään puhallus harjoittelevat kaksi kertaa päivittäin. Lisäksi kurssiin kuuluu omat soittotunnit, yhtyeet ja työpajat.

Opetusta on tarjolla seuraavissa instrumenteissa: huilu, oboe, klarinetti, fagotti, trumpetti, saksofoni, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi, tuuba ja lyömäsoittimet. Jos et vielä tiedä, mitä soitinta haluaisit soittaa, on kurssilla mahdollisuus osallistua musiikin luovan tuottamisen työpajaan, Satumaiset orkesteriin ja tutustua ohjatusti eri soittimiin. Työpajoina tarjoamme kaikille impropajoja. Rytmiikkapajoja on kahden tasoisia. Tarjoamme myös tutustumismahdollisuutta Live-elektroniikkaan.

Puhallinmusiikkiviikon taiteellisena johtajana ja suunnittelijana toimii Sirpa Berg. Orkestereiden johtajina toimivat Okko Kivikataja, Ismo Vänskä ja Marika Toivonen.

Kurssi järjestetään Suomen Puhallinorkesteriliiton ja STEP-koulutuksen yhteistyönä.

Järvenpään kampukselle on hyvät kulkuyhteydet. Ainolan juna-asemalle on vain reilun kilometrin matka ja Järvenpään keskustaan on matkaa noin kaksi kilometriä.

Lue lisää tietoa Puhallinmusiikkiviikosta ilmoittaudu-linkin takaa.

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella viimeistään 27.6.2022.

Kotimusiikkiviikko 25.-31.7.2022

Kotimusiikin viikon konsertti johtajanaan Eero Lepola

Ainutlaatuinen musiikkiviikko sopii kaiken ikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille, erityisesti perheille.

STEP-koulutuksen luonnonkaunis kampus täyttyy Kotimusiikkiviikon aikana sävelistä, naurusta, yhteissoitosta ja laulusta. Kesän parhaat muistot kutkuttavat vielä vuosien päästä niin nuorisoa, perheen pientä väkeä kuin aikuisiakin. STEP-koulutus sijaitsee Tuusulanjärven rannalla Sibeliuksen Ainolan ja muiden kiinnostavien kulttuurikohteiden läheisyydessä.

Kotimusiikkiviikko on järjestetty vuodesta 1956 lähtien. Perinteikäs ja suosittu Kotimusiikkiviikko kokoaa yhteen kaiken ikäisiä alan harrastajia aloittelijasta musiikin ammattilaisiin ja nouseviin taiteilijanalkuihin.

Opettajakuntaan kuuluu lähes 30 musiikin ammattilaista ja taiteellisena johtajana toimii sellonsoiton lehtori Eero Lepola.

Opetusaineina ovat jousisoittimet, huilut, kitara ja viola da gamba unohtamatta yhtye- ja orkesterisoiton opetusta, yksinlaulua tai kuoroja. Pianonsoiton, harmonikan ja vapaan säestyksen opetusta tarjotaan ensisijaisesti jo muutenkin leirille osallistuville. Lapsille on tarjolla musiikkileikkikoulu, kanteleryhmiä, lapsikuoro sekä suosittu puuhahuone, jossa toimii myös lapsiparkki. Opetuksen hedelmiä saa nauttia yhteisessä iltamusiikissa.

”Tänä vuonna Kotimusiikkiviikolla on mahdollisuus opiskella laulunkirjoitusta. Opetus tapahtuu päivittäin pidettävinä 60 minuutin ryhmätunteina, minkä lisäksi sinulla on mahdollisuus varata omia 15 minuutin yksilöaikoja. Joka päivällä on oma teemansa:

  1. Johdatus laulunkirjoitukseen & inspiraatio
  2. Teksti
  3. Melodia & rytmi
  4. Soinnut & rakenne
  5. Mistä tietää, että se on valmis?
  6. Purku (ei yksilöaikoja)

Kurssi on suunnattu kaikille laulunkirjoituksesta kiinnostuneille. Sillä ei ole merkitystä, oletko jo kokenut kirjoittaja vai vasta-alkaja, sillä kukin kulkee kirjoittajana lopulta omaa polkuaan, mutta samoilla eväillä kuin muutkin. Viikon aikana järjestetään päiväkonsertti, jossa voit esittää leirillä syntyneitä tai aiemmin tekemiäsi kappaleita. Kurssin opettajana toimii laulaja-lauluntekijä Lauri Hongisto.

Viikko huipentuu sunnuntain musiikkimessuun, musisointikäyntiin Sibeliuksen haudalla ja juhlavaan päätöskonserttiin.

Osallistujat voivat huolehtia myös fyysisestä kunnostaan kampuksen viheralueilla ja kentillä. Iltaisin lämmitetään saunat. Aamu- ja iltahartaudet kutsuvat halukkaat hiljentymiseen.

Tapahtuma alkaa ilmoittautumisella ja majoittumisella maanantaina 25.7. klo 13–17 ja päättyy sunnuntaina 31.7.

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella viimeistään 23.6.2022.

Suzuki 2.-5.8.2022

Kuvituskuva pianon koskettimet

Kesäkurssi soitonharrastajille!

Kurssille voivat osallistua kaiken tasoiset ja ikäiset lapset ja nuoret. Samanaikaisesti järjestetään rinnakkaiset kurssit sekä suzuki-soittajille että tavanomaisella metodilla opiskeleville soittajille.

Kurssi on myös oiva paikka aloittaa soittoharrastus. Alle kouluikäiset voivat aloittaa 15 minuutin soittotunnein. Neljän päivän kesäkurssilla opetusta on päivittäin klo 9–16. Jokaisella kurssilaisella on joka päivä oma soittotunti, ryhmätunti, säestystunti tai nelikätiset (kamarimusiikkitunti), kuvataidetunti, rytmiikkatunti ja lounaskonsertti.

Päivät pitävät sisällään myös paljon vapaa-aikaa, jota voi viettää kampusalueen ulkoilumaastoissa tai pelaillen ja piirrellen sisätiloissa.

Kurssisoittimet ovat: piano, viulu, huilu, kitara ja sello. Kurssihinnat määräytyvät päivittäisen soittotunnin pituuden mukaan.

Kurssi järjestetään STEP-koulutuksen ja Tuusulanjärven avoimen musiikkikoulun yhteistyönä.

Early Bird hinnat 31.5.2022 asti!

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella viimeistään 24.7.2022

Rhythm & Movement 12.-14.8.2022

Rhythm and Movement sliderkuvassa kouluttajia

Kehorytmiikasta ja kehomusiikista kiinnostuneille.

Rhythm & Movement Weekend (Rytmi & Liike -kehorytmiikan ja kehomusiikin kurssi) tuo STEP-koulutuksen Järvenpään kampukselle 12.-14.8.2022 kansainvälisiä huippukouluttajia, kirkkaimpina tähtinään kehorytmiikan ja kehomusiikin huippunimet Charles Raszl (Brasilia/Italia) ja Peter Stavrum (Tanska). Kurssin tuottavat yhteistyössä STEP-koulutus ja Pekka Saarikorpi Rytmi & Liike.

Viikonloppukurssi käsittää kaksi päivää (la-su) lähiopetusta klo 10–17. Rhythm & Movement Weekend -viikonloppu alkaa kuitenkin jo perjantai-iltana (12.8.) Meet & Greet -tapaamisella ja yhteisellä Charlesin ja Peterin vetämällä illanvietolla.

Silloin on luvassa yhdessäoloa, esityksiä ja jamit sekä rantasauna ja illallinen Tuusulanjärven rannalla. Lauantain ja sunnuntain workshopeissa pääkouluttajana toimivat Charles Raszl ja Peter Stavrum. Molempina päivinä on mahdollisuus myös Pekka Saarikorven workshop-opetukseen.

Kurssille on rajallinen määrä paikkoja, joten varaathan omasi ajoissa! Lisäksi Early Bird-hinnat 31.3.2022 asti!

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella viimeistään 31.7.2022.