Bändilinja Järvenpäässä

Bändilinja on monipuolinen musiikkivuosi

Unelmoitko muusikon urasta? Haluatko kehittää soitto- ja laulutaitojasi? Unelmoitko vuodesta, jolloin voisit keskittyä vain musiikkiin ja saisit soittaa muiden upeiden muusikoiden kanssa? STEP-kansanopiston Bändilinja tarjoaa monipuolista laulun, musiikin ja musiikkiteknologian opetusta.

?mute=1&vq=hd1080&controls=1&showinfo=0&autohide=2&rel=0&modestbranding=1&dark_theme=0″ data-cookieconsent=”marketing” width=”100%” height=”100%” style=”position:absolute; top:0; left: 0; border-radius: 10px;” frameborder=”0″ allowfullscreen>

Vuoden mittaisessa koulutuksessa olet osa innostavaa ryhmää, jossa toinen toistaan tukien kehityt musiikillisesti ja luot tulevia askeleita kohti muusikon ammattia. Opiskelu antaa sinulle hyvät valmiudet hakeutumisessa vaikkapa musiikin ja taiteen ammattiopintoihin.

Lukuvuonna 23-24 Opiskelijat tekivät opintolinjansa esittelemiseksi biisin

Opetussisältöön kuuluvat soittaminen, laulaminen, bändisoitto, ohjattu harjoittelu, laulujen tekeminen, säveltäminen, improvisointi, esiintymiset sekä musiikkiteknologian eri osa-alueet aina liveäänen rakentamisesta studiotyöskentelyyn. Opintoihin sisältyy myös musiikin teoriaa ja historiaa.   

Oppimateriaalina käytetään mm. musiikin hahmottamiseen keskittyvää Tohtori Toonika -kirjaa. Linjalla hyödynnetään myös Orff-pedagogiikkaa sekä paneudutaan laulun toiminnan perusteelliseen tutkimiseen. Lisäksi Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston kautta on mahdollista saada lisäsoittotunteja oman instrumentin opiskeluun.  

Bändilinjalla opettajana toimii bändisoittoon erikoistunut, aktiivisesti itsekin keikkaileva muusikko Make Perttilä, joka on Sibelius-Akatemian solistisesta koulutuksesta valmistunut kitaristi.

Lukuvuoden mittainen musiikillis-pedagoginen kuljetus kattaa monta eri musiikin ja taiteen tyyliä ja tekniikkaa. Linjalta valmistuu musiikillaan tuntevia, tutkivia ja monipuoliseen toimintaan kykeneviä muusikkoja. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!  

Laulun vastaavana opettajana toimii Soila Sariola, joka on Sibelius-Akatemiasta valmistunut laulun- ja äänenkäytön monipuolinen osaaja (mm. Lauluyhtye Rajaton ja Saaga Ensemble). Bändilinjan kolmas vahvistus tulee Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistolta ja on nimeltään Anssi Uusisilta. Hän on itse keikkaileva kitaristi ja soitonopettaja sekä opettanut myös musiikin teoriaa, biisien sävellystä ja musiikkiteknologiaa. Myös erilaisten bändien ohjaus on vuosien varrella tullut hyvin tutuksi.   

Bändilinjalla opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa. Olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea. Osa-aikaisista opinnoista voit sopia erikseen. Koulutus toteutetaan Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston pedagogisissa tiloissa Järvenpää-talolla ja Seutulantien toimipisteessä Järvenpäässä.   

Ajankohta

17.8.2025 – 28.5.2025

Kustannukset

Lukuvuoden kokonaishinta on 2 600 euroa. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös kuukausierissä 260 €/kk. Kaikkina lähiopetuspäivinä sinulle kuuluu yksi lämmin ateria. STEP-koulutuksen kampuksella on opiskelija-asuntola ja siitä voi kysyä lisätietoja opintotoimistosta. Asuntolan asukkaille kuuluu lounaan lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.   

Hakeutuminen

Hae koulutukseen alla olevasta koulutuskortista aukeavalla sähköisellä lomakkeella. Voit hakeutua opintoihin milloin vain lukuvuoden puitteissa. Kuitenkin, jos ajattelet aloittavasti opinnot syksyllä 2024, täytäthän hakemuksesi 31.7.2024 mennessä.

Bändilinjan hakijat kutsutaan valintahaastatteluun ja valitaan bändilinjalle haastattelun perusteella.  

Jatko-opinnot

Opintovuosi STEP-kansanopistossa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä. Lukuvuosi STEP-kansanopistossa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi. Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi STEP-kansanopistossa.  

Kysy lisää  

Markku Perttilä
Opettaja Järvenpää markku.perttila@step.fi +358 401319493
Opintotoimisto Järvenpää
opintotoimisto.jarvenpaa@step.fi
Bändilinja
12.8.2024 – 31.5.2025
Järvenpää
Vapaa-aika ja harrastustoiminta
Kansanopistolinjat
Hakuaika päättyy
31.12.2024
Tiedot ja hakeminen

Lue Make Perttilän tiestä kitaransoiton ammattilaiseksi blogista