Hakijalle

Meiltä löydät eri alojen ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot, monipuoliset täydennyskoulutukset sekä innostavat vapaa-ajan kurssit. Tutustu haussa oleviin koulutuksiin koulutushakua käyttäen.

Kuvituskuva

Haku ammatilliseen koulutukseen

Ammatillisiin perustutkintoihin haetaan joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Ammatillisten perustutkintojen lisäksi tarjoamme aikuisille monia ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Tiedot haussa olevista ammatillisista koulutuksista löydät etusivulta koulutushausta.

Lue lisää ammatillisista perustutkinnoista tai ammatti- ja erikoisammattitutkintoista.

Opintotoimistomme auttaa sinua mielellään kaikissa opiskelupaikkojen hakemiseen liittyvissä asioissa. Kysy lisää opintotoimistosta!

Tutustu myös terveydentilavaatimuksiin ammatillisessa koulutuksessa.

Jos haet oppisopimuskoulutukseen, täytä myös oppisopimuksen taustatietolomake.

Jos haluat perehtyä hakeutumiseen liittyviin yksityiskohtiin perusteellisesti, lue lisätietoa ammatilliseen koulutukseen hakeutuville.

Yhteishaku

Peruskoulun jälkeiseen ammatilliseen koulutukseen ja lukio-opintoihin haetaan keväisin helmi-maaliskuussa järjestettävän Yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Yhteishaussa voit hakea yhdellä hakulomakkeella enintään seitsemään eri koulutukseen. Tiedot valinnoista saat kesäkuun aikana. Jos jäit yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, voit perusopetuksen päättämisen jälkeen hakea opiskelupaikkaa jatkuvassa haussamme.

Haku valmentavaan koulutukseen

Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) haetaan jatkuvassa haussa sähköisellä hakulomakkeellamme. Lue lisää VALMA-koulutuksesta.

Elokuussa 2022 kaikki perusopetuksen ja toisen asteen nivelvaiheen koulutukset eli perusopetuksen lisäopetus (kymppiluokka), lukiokoulutukseen valmistava koulutus (LUVA) ja ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA) yhdistyvät uudeksi nivelvaiheen TUVA-koulutukseksi. Koulutukseen haetaan kevään yhteishaussa.

Jatkuva haku

Jatkuva haku on tarkoitettu ensisijaisesti ammatillisen perustutkinnon, muun ammatillisen tutkinnon, ylioppilastutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneille, jotka eivät voi hakea ammatilliseen koulutukseen yhteishaussa. Haku tapahtuu suoraan oppilaitoksemme sähköisillä hakulomakkeilla. Haussa olevat koulutukset löydät etusivun koulutushausta.

Lisätietoja hakeutumisesta myös opinto-ohjaajilta.

AIKU – Aikuisten ohjaustoiminnan konseptointi ja mallintaminen -hanke on tuottanut videosarjan aikuisten ammatilliseen koulutukseen hakeutumisesta. Kaikki videot on tuotettu AIKU-hankkeen toimesta Euroopan Sosiaalirahaston tuella. Videosarjan toteutti Videotiiviste Oy.

  1. Opiskelu aikuisena kannattaa
  2. Hakeutuminen ammatilliseen koulutukseen
  3. Toimeentulo opintojen aikana
  4. Opiskelua aikuisten oikeesti

Oppisopimus

Oppisopimuksella voi opiskella kaikkia perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Oppisopimuskoulutus on työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintoja täydennetään tiedollisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Opiskelu edellyttää työpaikkaa; myös yrittäjät voivat opiskella oppisopimuksella. Step-koulutus on erikoistunut erityisesti humanistisen ja kasvatusalan sekä sosiaali- ja terveysalan oppisopimuskoulutuksiin. Solmimme oppisopimukset Step-koulutuksen järjestämiin koulutuksiin. Step-koulutuksen oppisopimuspalvelut auttaa sinua kaikissa oppisopimukseen liittyvissä asioissa. Lue lisää oppisopimuksesta.

Ilmoittautuminen

Henkilöstö- ja täydennyskoulutuksiin sekä lyhytkursseille, seminaareihin, leireille ja tapahtumiin ilmoittaudutaan sähköisillä ilmoittautumislomakkeilla. Ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat löydät etusivun koulutushausta.

Koulutushaku