Jokainen ysiluokkalainen miettii mihin yhteishaussa hakisi ja mikä oikeasti kiinnostaisi. Moni suuntaa lukioon, kun ei vielä tiedä mitä haluaa. Onneksi sitä ei tarvitsekaan tietää, mutta miettiessä kannattaa opiskella jo yksi ammatti. Laadukas ja omia yksilöllisiä vahvuuksiasi tukeva ammattikoulutus on fiksu valinta.

STEP-ammattiopistosta huippuosaajaksi

Onko sinulla lähihoitajan sydän? Haluaisitko tehdä töitä lasten ja nuorten kanssa? Kiinnostaako kauneus ja hyvinvointi? Vai tulisiko sinusta hiusmuotoilun seuraava tähti? 

STEP-ammattiopisto tarjoaa hienoja koulutusvaihtoehtoja ympäri Suomea. Kaiken lisäksi meidän kivat kampukset ovat opiskelijoiden mielestä aivan parhaita. Koulut ovat pieniä ja opettajat tuntevat jokaisen opiskelijan henkilökohtaisesti ja osaavat auttaa sekä opinnoissa että elämässä yleensä.

Kampuksillamme on opiskelija-asuntola. Voit hakea asuntolapaikkaa, kun sinulle on myönnetty opiskelupaikka.

Tutustu koulutusvaihtoehtoihimme

Toisen asteen kevään yhteishaku on päättynyt. Siinä haettiin syksyllä alkaviin ammatillisiin koulutuksiin ja lukiokoulutuksiin yhdellä hakulomakkeella. Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa peruskoulun päättäneille ja ilman tutkintoa oleville. Yhteishaun jälkeen voit hakeutua koulutuksiimme jatkuvassa haussa milloin vain. Vaikka heti. Tutustu ammatillisiin koulutusvaihtoehtoihin alta ja hae!

Kampaaja | Parturi | Kosmetologi | Kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kampaajana tai parturina suunnittelet ja toteutat asiakkaille erilaisilla tekniikoilla kampauksia, värjäyksiä, leikkauksia, hiustenhoitoja, ehostusta, kihartamiskäsittelyjä sekä partakäsittelyjä.

Kosmetologina hoidat ja ehostat asiakasta sekä ohjaat häntä oman tyylin löytämisessä. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan kasvojen-, vartalon-, käsien- ja jalkojenhoitoja sekä ehostuksia.

Kosmetiikkaneuvojana suunnittelet ja markkinoit asiakkaalle erilaisia ehostuksia ja hoitoja. Kosmetiikkaneuvojana osaat ohjata ja neuvoa asiakasta ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä.

Haussa paikkakunnalla: Järvenpää

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kampaajana tai parturina suunnittelet ja toteutat asiakkaille erilaisilla tekniikoilla kampauksia, värjäyksiä, leikkauksia, hiustenhoitoja, ehostusta, kihartamiskäsittelyjä sekä partakäsittelyjä.

Haussa paikkakunnalla: Pori

Lastenohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala

Lastenohjaaja työskentelee esimerkiksi lastenhoitajana päivähoidossa.

Haussa paikkakunnilla: Helsinki  |  Järvenpää  |  Kokkola  |  Kuopio  |  Lapua  |  Pieksämäki  |  Ruokolahti

Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Lähihoitajana teet merkityksellistä työtä lähihoitajana ihmisten kanssa, jotka ovat avun, hoidon tai tuen tarpeessa. Voit työskennellä moninaisissa työympäristöissä, kuten esimerkiksi päiväkodissa, lastensuojelussa, ikääntyvien hoivapalveluissa, vammaisten ryhmäkodeissa, vuodeosastolla, asiakkaan kotona tai mielenterveys- ja päihdekuntoutujien hoitoyksiköissä.

Haussa paikkakunnilla: Järvenpää  |  Pieksämäki

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala

Nuoriso- ja yhteisöohjaajana ohjaat iältään ja taustaltaan erilaisia ihmisiä yksilöinä ja ryhmissä.

Haussa paikkakunnilla: Helsinki  |  Järvenpää  |  Kuopio  |  Lapua  |  Pieksämäki  |  Ruokolahti

Yhteishaku 2024

Toisen asteen yhteishaun hakuaika syksyllä alkaviin koulutuksiin on 20.2. klo 8.00 – 19.3.2024 klo 15.00. Yhteishaku on tarkoitettu pääasiasssa peruskoulun päättäneillä ja ilman tutkintoa oleville. Yhteishaku on osoitteessa opintopolku.fi

Tieto valinnoista julkaistaan aikaisintaan 13.6.2024 ja opiskelupaikka otettava vastaan viimeistään 27.6.2024.

Voit hakea ammatilliseen koulutukseen jatkuvan haun kautta, jos olet jo suorittanut ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. 

Tutustu myös muihin yhteishaussa olleisiin koulutuksiimme:

Koulutuksista ja hausta voit kysyä lisää opinto-ohjaajilta.

Hakeminen harkinnanvaraisessa valinnassa

Harkinnanvaraista valintaa käytetään ammatillisessa koulutuksessa silloin, kun koulutodistustasi ei voi verrata suomalaiseen vastaavaan todistukseen. Voit hakea harkintaan perustuvassa valinnassa myös silloin, kun sinulla on jokin erityinen syy tulla huomioiduksi pistevalinnan ohessa.

Hakijan tulee lähettää sellaiset asiakirjat ja lausunnot, joiden perusteella hän hakee harkintaan perustuvassa valinnassa. Esimerkkeinä käyvät vaikkapa lääkärin tai psykologin lausunnot, hojksit tai hakijan omat selvitykset harkintaan perustuvan haun syistä.

Lähetä harkintaan perustuvan valinnan liitteet turvapostilla viimeistään 19.4.2024.