Häirintäyhdyshenkilötoiminta, HÄSY

Häirintäyhdyshenkilötoiminta STEP-koulutuksessa

STEP-koulutuksen kampuksilla ja toimipaikoissa on häirintäyhdyshenkilö, HÄSY. Hän tarjoaa tukea ja apua häirintää, ahdistelua, kiusaamista, syrjintää, rasismia ja muuta epäasiallista kohtelua kohdanneille.

STEP-koulutuksessa meillä on toimintamalleja ja mahdollisuuksia selvittää vaikeitakin asioita ja tässä HÄSYt ovat sinun apunasi ja tukenasi. HÄSYn kanssa voit etsiä yksilöllisen ratkaisun juuri sinun tilanteeseesi. HÄSY kuuntelee ja tukee.

Ota rohkeasti yhteyttä. Mikään ei ole liian pieni asia tuotavaksi esille. Luodaan yhdessä turvallisempaa oppilaitosta meille kaikille.

sekä hasy@step.fi

Löydät lisätietoa häsyistä myös Yhdessä! Tillsammans! tiimistä Teamsista.

Uhka- ja vaaratietolomake

Opiskelija täyttää uhka- ja vaaratilannelomakkeen esimerkiksi sellaisissa tilanteissa, joissa hän on kohdannut uhkaavaa käytöstä, kiusaamista, seksuaalista häirintää tai on muuten kokenut joutuneensa tilanteeseen, joka on tuntunut uhkaavalta tai vaaralliselta. Lomakkeessa opiskelija kertoo oman näkemyksensä tilanteesta.

Lomakkeen tiedot välittyvät automaattisesti Kirkkopalvelujen henkilöstöjohtaja Sebastian Kotoselle sekä STEP-koulutuksen kehitysjohtaja/turvallisuuspäällikkö Simo Ikolalle.

Jokainen tilanne käsitellään luottamuksellisesti ja tapauskohtaisesti.

Video tekstitettynä