Aikuisten perusopetus

Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan peruskoulun oppimäärä tai aineopintoja. Se on tarkoitettu aikuisten perusopetus on ensisijaisesti henkilöille, joilla ei ole peruskoulun päättötodistusta.
Aikuisten perusopetuksessa on

  1. Lukutaitovaihe
  2. Alkuvaihe ja
  3. Päättövaihe.

Luku- ja alkuvaiheen opinnot kestävät yleensä yhden vuoden kussakin. Alkuvaiheen jälkeen suunnitellaan yhdessä opiskelijan jatkopolku. Päättövaiheen kesto on yleensä 2 vuotta.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opintojen kesto riippuu opiskelijan lähtötasosta ja etenemisnopeudesta.
Päättövaiheen suorittanut saa peruskoulun päättötodistuksen.

Aikuisten perusopetukseen voi hakeutua erilaisilla taustoilla ja tarkempi listaus koulutuksen kohderyhmistä löytyy Opetushallituksen sivulta.

Eri vaiheiden pääsyvaatimukset

  • Lukutaidottomat opiskelijat aloittavat lukutaitovaiheesta.
  • Alkuvaiheeseen edellytetään lukutaitoa.
  • Päättövaihe edellyttää riittäviä opiskeluvalmiuksia. Kielitaidon suullinen ja kirjallinen taso tulee olla vähintään A2.1.

Opiskelujen ajankohta

Aikuisten perusopetuksen lukuvuosi alkaa elokuussa ja päättyy toukokuussa. Ryhmiin otetaan uusia opiskelijoita myös kesken lukuvuoden, jos ryhmissä on tilaa.

Opetusta on arkisin klo 8.30-15 välillä.

Hakeminen ja valinnat

Hae koulutukseen sähköisellä lomakkeella tämän sivun alareunassa olevan linkin kautta. Hakijat kutsutaan valintakokeeseen, jonka perusteella hänelle määritellään sopiva ryhmä.

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Koulupäivinä opiskelijalle kuuluu maksuton opiskelijalounas.

Lisätietoja

Järvenpää

Katarina McAlester
Opinto-ohjaaja Järvenpää katarina.mcalester@step.fi +358 401930417

Hae aikuisten perusopetukseen

Aikuisten perusopetus
12.8.2024 – 31.5.2026
Järvenpää
Yleissivistävä koulutus
Perusopetus
Hakuaika päättyy
30.10.2024
Tiedot ja hakeminen

STEP-koulutuksella on järjestämislupa myös yläkoulun 7.–9. luokalle Pieksämäen kampuksella. Tällä hetkellä STEP-koulutus ei kuitenkaan järjestä perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaista perusopetusta, vaan perusopetus järjestetään aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.