Palvelut työpaikkaohjaajille

Ammatillisessa koulutuksessa työpaikkaohjaajat ohjaavat opiskelijaa työpaikoilla käytännön työtehtävissä. Työpaikkaohjaajan vastuulla on työprosessien ohjaaminen, oppimisen seuranta ja palautteen antaminen opiskelijalle työpaikalla. Opettaja vastaa opiskelijan arvioinnista ja muun pedagogisen prosessin sujuvuudesta.

Oppimisen tavoitteista sovitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS). Kun opiskelija saavuttaa oppimiselle asetetut tavoitteet, osoittaa hän osaamisensa käytännön työtehtävissä työpaikalla eli näytössä. Näytön arvioijina toimivat työpaikan edustaja, joka usein on työpaikkaohjaaja ja opettaja yhdessä. Ennen näyttöä vastuuopettaja perehdyttää työpaikan edustajan arviointiin. Tutustu lisää ohjaukseen ja arviointiin.

Työpaikka, jossa saa hyvää ohjausta, kiinnostaa opiskelijoita ja vahvistaa työpaikan vetovoimaa tulevana työpaikkana. Työpaikkaohjaajana toimiminen on myös arvokas lisä henkilöstön ammattitaitoon.

Tarjoamme työpaikkaohjaajille palveluita, jotka tukevat oppimista ja ohjausta työpaikalla. Palvelumme sopivat sekä aloittaville että kokeneille ohjaajille ja ne ovat maksuttomia. Lue lisää koulutuksista työpaikkaohjaajille.

Ota yhteyttä!

Sujuva yhteistyö työpaikkojen kanssa on meille erittäin tärkeää ja siksi vastaamme niin pieniin kuin suuriinkin kysymyksiin mielellämme!