Ruokolahden kampus

STEP-koulutuksen Ruokolahden kampus sijaitsee luonnonkauniilla niemellä Saimaan rannalla. Kampuksen palvelut ovat käytössä ympäri vuoden. Tervetuloa tutustumaan!

Ammatillinen koulutus

Ruokolahden kampuksella voit opiskella itsellesi ammatin, hankkia valmiuksia jatko-opintoihin tai saada virikkeitä omaan työuraasi. Ammatillisen perustutkinnon ja ammattitutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Ammatillisiin koulutuksiin on jatkuva haku. Alkamassa olevat koulutukset:

Ilmakuvassa STEP-koulutus Ruokolahden kampus.


Lisätietoja ja sähköiset hakulomakkeet alkaviin koulutuksiimme löydät myös koulutushakua käyttäen Koulutukset-sivultamme.

Muu koulutus

Aino&Oiva Akatemia- ja Taidelinja erityistä tukea tarvitseville.

Opistovuosi-opintojen aikana saat itsevarmuutta, rohkeutta ja tukea arjen taitojen vahvistamisessa. Sinua ohjataan jatko-opintoihin ja oman ammattisi valintaan.

Työelämäyhteistyö ja täydennyskoulutukset

Tarvitaanko työyhteisössäsi päivitystä henkilöstön osaamiseen? Tarjoamme työyhteisöille asiakkaan tarpeiden mukaisia asiantuntija- ja koulutuspalveluja sekä monipuolista henkilöstö- ja täydennyskoulutusta koulutusaloillamme. Tutustu työelämälle tarjottaviin palveluihin sivustollemme ja ota yhteyttä!

Saaristo Lilla, aluepäällikkö
lilla.saaristo@step.fi
p. 040 143 4535

Kurssi- ja leiritoiminta

STEP-koulutuksen mielenkiintoisista kursseista löytyy jokaiselle jotakin. Kurssien kesto vaihtelee kahdesta päivästä muutamaan kuukauteen. Aihealueita ovat mm. avioparityö, luontokoulutus, seniorityö, kirjoittaminen ja lastenkulttuuri. Kurssit voivat olla harrastekursseja tai ammatillista täydennyskoulutusta.

Suunnittelemme koulutusta myös työelämän tai järjestötoiminnan tarpeisiin täysin asiakkaan toiveiden mukaan.

Alkamassa olevat kurssit ja leirit löydät koulutushaun toiminnolla Koulutukset-sivultamme.

Lisätietoja voit kysyä myös opintosihteeriltä:
Kosonen Irma, p. 044 258 2464,
irma.kosonen@step.fi

Kokous- ja juhlapalvelut

Muuntuvat tilamme antavat mahdollisuuden järjestää hyvin erilaisia tilaisuuksia erikokoisille ryhmille: kokous, koulutus, perhejuhla, konsertti, teatteriesitys, pikkujoulut. Järjestelyissä avustaa ammattitaitoinen henkilökuntamme.

Ruokolahden keittiön tarjoamat herkulliset kotiruuat maistuvat vaativallekin asiakkaalle. Tilauksesta valmistamme myös pitopöytäruokia tiloissamme järjestettäviin juhliin. Lue lisää Järvenpään ja muiden kampustemme kokous- ja juhlapalveluistamme sekä ravintolapalveluista ja pyydä tarjous omaan tapahtumaasi.

Majoituspalvelut

Kampuksen tiloissa voit majoittua edullisesti. Majoituspalveluja tarjoamme erityisesti kesäisin ja opiskelijoiden loma-aikoina. Kampuksella on 50 kahden hengen huonetta, joissa kaikissa on wc ja suihku. Lisäksi meillä on 4 huoneistoa, joissa on oma keittiö.

Yhteyshenkilö:
Viljakainen Maarit, koulutuskoordinaattori
p. 050 300 2099
maarit.viljakainen@step.fi

Ruokolahden kampuksen juuret ovat Karjalassa

Jaakkiman kristillinen kansanopisto aloitti toimintansa syksyllä 1929 kannatusyhdistyksen ylläpitämänä vasta valmistuneessa opistorakennuksessa Jaakkimassa. Vuosina 1945-55 opisto toimi Lemillä puolustusvoimilta vuokratussa parakkikylässä. Syksyllä 1955 valmistui Ruokolahden ja Imatran seurakuntien lahjoittamalle maalle Ruokolahden Sipiniemeen uusi opistorakennus, jossa opistotoiminta jatkui ja jatkuu edelleen. 1970-luvulla pihapiiriin valmistui erillinen asuntolarakennus ja 1990-luvulla päärakennukseen tehtiin laajennusosa, johon luokkatilojen lisäksi rakennettiin auditorio, Ruokolahti-Sali.

Perinteisen kansanopistolinjan lisäksi opistossa on ollut mm. erilaisia viestintä- ja kasvatusalan koulutuksia. 2000-luvulla kasvatusalan ammatillisten koulutusten lisäksi järjestämme suomen kielen koulutuksia maahanmuuttajille.

Jaakkiman kristillinen opisto yhdistyi 1.1.2016 Seurakuntaopistoon ja nykyinen nimi: STEP-koulutus, Ruokolahti otettiin käyttöön 1.9.2021.

Yhteystiedot

STEP-koulutus, Ruokolahti

Opistontie 21, 56100 Ruokolahti

opintotoimisto.ruokolahti@step.fi 
p. 044 258 2464

Markkanen Helena, hankepäällikkö,
helena.markkanen@step.fi
p. 050 400 5084

Pajunen Sointu, aluejohtaja, koulutuspäällikkö
sointu.pajunen@step.fi
p. 040 358 1180

Saaristo Lilla, aluepäällikkö, alueelliset verkostot, työelämä- ja yritysyhteistyö
lilla.saaristo@step.fi
p. 040 143 4535

Opetushenkilöstö
Opintotoimistot
Ohjauspalvelut
Tukipalvelut