Pieksämäen kampus

STEP-koulutuksen Pieksämäen kampus sijaitsee Etelä-Savossa, keskellä Järvi-Suomea ja hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Ammatillinen koulutus

Pieksämäen kampuksella voit opiskella itsellesi ammatin, hankkia valmiuksia jatko-opintoihin tai saada virikkeitä omaan työuraasi. Ammatillisen perustutkinnon sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Tällä hetkellä haussa olevat Pieksämäen kampuksen koulutukset löydät koulutushakua käyttäen Koulutukset-sivultamme.

Työelämäyhteistyö ja täydennyskoulutukset

Tarvitaanko työyhteisössäsi päivitystä henkilöstön osaamiseen? Tarjoamme työyhteisöille asiakkaan tarpeiden mukaisia asiantuntija- ja koulutuspalveluja sekä monipuolista henkilöstö- ja täydennyskoulutusta koulutusaloillamme. Tutustu työelämälle tarjottaviin palveluihin sivustollemme ja ota yhteyttä!

Väisänen Jaana, aluepäällikkö
jaana.vaisanen@step.fi
p. 040 824 1729

Reinikainen Heli, asiakkuuspäällikkö
heli.reinikainen@step.fi
p. 040 194 2128

Kurssi- ja leiritoiminta

STEP-koulutuksen mielenkiintoisista kursseista löytyy jokaiselle jotakin. Kurssien kesto vaihtelee kahdesta päivästä muutamaan kuukauteen. Aihealueita ovat mm. avioparityö, luontokoulutus, seniorityö, kirjoittaminen ja lastenkulttuuri. Kurssit voivat olla harrastekursseja tai ammatillista täydennyskoulutusta.

Suunnittelemme koulutusta myös työelämän tai järjestötoiminnan tarpeisiin täysin asiakkaan toiveiden mukaan.

Meneillään olevat kurssit ja leirit löydät koulutushaun toiminnolla Koulutukset-sivultamme. Lisätietoja voit kysyä mm. opintotoimistostamme.

Kokous- ja juhlapalvelut

Kampuksillamme on monipuoliset tilat kokouksiin, seminaareihin ja erilaisiin tapahtumiin. Lue lisää kampustemme kokous- ja juhlapalveluista sekä ravintolapalveluista ja pyydä tarjous omaan tapahtumaasi.

Majoituspalvelut

Tarjoamme majoitusta esimerkiksi matkailijoille, urheiluseuroille, kursseille, ryhmille ja perhejuhlia järjestäville. Opiskelija-asuntolassamme on 1-2 hengen eritasoisesti varusteltuja huoneita. Huoneet ovat pääasiassa yhden hengen huoneita kampuksen päärakennuksessa. Suihkut ja WC-tilat ovat yhteiskäytössä. Majoituksen hintaan kuuluu aina liinavaatteet talon puolesta. Majoitustilaa on yhteensä n. 60 henkilölle.
Suuriin tapahtumiin on saatavilla myös luokkamajoitusta!

Yhteystiedot, kun varaan majoitusta osana kokous- tai juhlapalvelua
Kiiskinen Sari, palvelupäällikkö
sari.kiiskinen@kirkkopalvelut.fi
p. 0400 944 059

Tiedustelut majoitusmahdollisuudesta
Laitinen Sirpa, ohjaaja
sirpa.laitinen@step.fi
p. 040 163 4587

Pieksämäen kampuksen juuret diakonia- ja kasvatustyössä

STEP-koulutuksen Pieksämäen kampus tunnettiin pitkään Sisiksenä. Nimi tulee oppilaitoksen pitkäaikaisesta nimestä: Suomen Kirkon Sisälähetysseuran oppilaitos. Oppilaitoksen historia ulottuu Sortavalan Diakonissalaitokseen ja Kasvattajaopistoon, jonka toiminta alkoi vuonna 1918. Työ alkoi lastenkotien johtajattarien ja muiden lastensuojelutyöntekijöitten koulutuksena. Nykypäivänä oppilaitoksen erityisosaamista on sosiaali- ja terveysalan koulutus. Uusi nimi, STEP-koulutus, otettiin käyttöön 1.9.2021, ja samalla myös aikaisempi nimemme Seurakuntaopisto jää pois käytöstä.

Pieksämäen kampuksen pihapiirissä toimii myös Kirkkopalvelut ry:n sosiaali- ja diakoniapalvelujen yksiköt:

Kampuksella on Suomen Kirkon Sisälähetysseuran museo, jonne on kerätty mm. sairaanhoitoon ja diakoniatyöhön liittyvää esineistöä vapaaehtoisvoimin. Museo on avoinna sopimuksen mukaan.
Lisätietoja Aki Hietalalta, p. 040 350 8503, aki.hietala@step.fi

Yhteystiedot

STEP-koulutus, Pieksämäki
Huvilakatu 31, 76130 Pieksämäki

opintotoimisto.pieksamaki@step.fi
p. 040 350 9150

Opetushenkilöstö
Opintotoimistot
Ohjauspalvelut
Tukipalvelut