Kansainvälisyys

STEP-koulutus on kansainvälinen oppilaitos. Opiskelijakuntamme on monikulttuurinen ja -uskontoinen. Tavoitteena on, että kaikki opiskelijat saavat opintojensa aikana valmiuksia monikulttuurisessa työyhteisössä työskentelyyn.

Vahvistamme opiskelijoiden kansainvälisessä työympäristössä toimimisen valmiuksia

  • tarjoamalla kieli- ja kulttuuriopintoja
  • kansainvälisen oppimisympäristön kampuksilla
  • mahdollistamalla opiskelijoiden ja henkilökunnan työelämäjaksoja ulkomailla ja vieraissa kulttuureissa.

Rekrytoimme aktiivisesti ulkomaisia opiskelijoita suorittamaan tutkintokoulutuksen Suomessa. Tätä työtä tehdään yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Tavoitteena on tukea opiskelijan kotoutumista sekä koulutus- ja työllistymispolkua Suomessa.

Kansainvälisyys opinnoissa

STEP-ammattiopistossa sinulla on mahdollisuus suorittaa osa opinnoistasi ulkomailla. Voit valita esimerkiksi kansainvälisessä työympäristössä toimiminen tutkinnon osan osaksi opintojasi. Tutkinnon osa toimii hyvänä valmennuksena kansainväliseen vaihtoon ja työympäristössä toimimiseen. STEP-koulutus on saanut ERASMUS+ hankerahoitusta opiskelijoiden kansainvälisten vaihtojen toteuttamiseen. Hankkeesta saatava apuraha kattaa majoitus- ja matkustuskulut. Vuosittain noin 40-50 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa eri koulutusaloilta osallistuu kansainväliseen vaihtoon. Osa vaihdoista voidaan toteuttaa myös ryhmävaihtoina.

STEP-koulutuksella on useita ulkomaisia, eri alojen työelämä- ja oppilaitosyhteistyökumppaneita, joiden kanssa teemme opiskelija- ja asiantuntijavaihtoon liittyvää yhteistyötä.

STEP-kansanopiston pitkien linjojen opiskelijoille on myös mahdollisuus osallistua kansainväliseen vaihtoon osana opintoja. Kansainvälisiin vaihtoihin voi hakea ERASMUS+ apurahaa.

Lue lisää opiskelijoiden ja henkilökunnan kokemuksista somesta

Keskustele mahdollisuudestasi lähteä kansainväliseen työssäoppimiseen oman vastuuopettajasi kanssa ja ota yhteyttä oman kampuksesi kansainvälisyysvastaavaan, jolta saat lisätietoja!

Kysy lisää

STEP-ammattiopisto

  • Järvenpää ja Helsinki: Katja Karinen
  • Lapua, Kaustinen, Pori ja Tampere: Anu Thil
  • Pieksämäki, Kuopio ja Ruokolahti: Pauliina Ehnqvist
  • Uusikaarlepyy: Charlotta Lillas

Katja Karinen
Opettaja Järvenpää Katja.Karinen@step.fi +358 443599064
Anu Thil
Opettaja Lapua Anu.Thil@step.fi +358 447566025
Pauliina Ehnqvist
Erityisopettaja Pieksämäki pauliina.ehnqvist@step.fi +358 401917387
Charlotta Lillas
Lärare Uusikaarlepyy Charlotta.Lillas@step.fi +358 406739006