Blogikirjoitus

Suodata blogikirjoituksia kategorioittain
Kaikki Ajankohtaista Kansanopisto Kasvatus- ja ohjausala musiikki Muut aiheet Opiskelijatoiminta Päihdetyö Sosiaali- ja terveysala STEP-ammattiopisto Valmennus Yrittäjyys
Julkaistu 24.11.2023
Pelillistä koulutusta työpaikkaohjaajille

Lokakuussa pääsimme pilotoimaan digitaalista pakopeliä yhdessä työelämäkumppaneidemme Tuusulan ja Järvenpään nuorisotyön osaajien kanssa. ”Kadonneen opiskelijan arvoituksen” ratkaiseminen kannusti jakamaan toimivia käytäntöjä työpaikalla opiskelijan ohjaamiseen liittyen kahden kunnan ja niiden eri toimipisteiden välillä.

Julkaistu 8.11.2023
Oppisopimuksella uutta potkua ammatilliselle uralle

Oletko joskus miettinyt alan vaihtamista? Lue Minnan tarina, jossa hän vastavalmistuneena lähihoitajana kertoo omasta oppisopimusopiskelustaan STEP-ammattiopistossa.

Julkaistu 19.10.2023
Työpaikkaohjaajana moninaistuvassa ja suvaitsevassa työyhteisössä

Maahanmuuttajien ja työvoimapoliittisen maahanmuuton määrä on kasvussa ja se näkyy myös työpaikoilla ammattiin opiskelevien maahanmuuttaneiden opiskelijoiden määrän lisääntymisenä sekä moninaistuvina työyhteisöinä.

Julkaistu 11.10.2023
Nuorisotyö – viisi hyvää syytä

Parhaillaan vietetään valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa, nyt jo kymmenennen kerran. Nuorisotyön viikon tarkoituksena on nostaa esille nuorisotyötä tekevien tahojen toteuttamaa arvokasta työtä nuorten hyväksi ja tehdä nuorisotyön vaikuttavuutta näkyväksi.

Julkaistu 20.7.2023
Kaksin aina kaunihimmin

Opiskeluvuosiimme mahtui paljon: oli stressattuja kokeita, toisaalta taas tenttejä, joihin aivoja ei ylityöllistetty, oli yli kuukauden pätkä Italian auringossa sekä Joannalla harjoittelu akuutilla vuodeosastolla Pohjois-Suomessa. Ja kirsikkana kakun päällä aivan huikea luokka.

Julkaistu 11.5.2023
”Ihan parasta oli päästä Prahaan päiväkotiin!”

Ulkomailla työssäoppimisjaksoille osallistuneet opiskelijat ovat sanoneet, että itseluottamus kasvaa, uskaltaa käyttää paremmin englannin kieltä, saa uusia kavereita, pystyy testaamaan vieraassa ympäristössä omaa ammatillista tietotaitoaan, oppii erilaisuutta. Ja ennen kaikkea saa mielettömiä, koko elämän kestäviä uusia kokemuksia.

Julkaistu 27.4.2023
Sekatyöläisestä lastenhoidon ammattilaiseksi

Jotkut löytävät oman juttunsa vasta myöhemmin. Henri Kanasellakin oikean ammatillisen suunnan selkiytyminen oli hiljalleen kypsyvä prosessi. 

Julkaistu 25.4.2023
Monen mutkan kautta unelmatyöhön

Aina voi oppia uutta, vaihtaa alaa ja muokata omaa osaamistaan kiinnostuksensa mukaan. Näin teki myös lähihoitajaopiskelija Eija Lahtinen, jolla on takanaan varsin värikäs ammatillinen polku.  

Julkaistu 21.4.2023
Alanvaihtoa ei kannata pelätä

Ahdistaako nykyinen työpaikka? Jouduitko irtisanotuksi? Vaatiiko terveydellinen syy uuden ammatin? Vai olisiko nyt aika toteuttaa urahaave? Alanvaihtoon on monia syitä ja lähes poikkeuksetta uuteen astumiseen liittyy hämmennystä ja pelkoja. Niiden ei kuitenkaan pidä antaa jarruttaa, sillä useimmiten alanvaihto sujuu hienosti.

Julkaistu 6.4.2023
Nuorten elämän ilmiöitä pureskellaan podcasteissa

STEP-ammattiopiston nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijat perehtyvät koulutuksensa aikana laajasti nuorten elämän ajankohtaisiin kysymyksiin ja ilmiöihin. Onhan nuoren kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat ja näiden teemojen muodostama tietopohja keskeistä alan osaamista.