Blogikirjoitus

Suodata blogikirjoituksia kategorioittain
Kaikki Ajankohtaista Kansanopisto Kasvatus- ja ohjausala Muut aiheet Opiskelijatoiminta Päihdetyö Sosiaali- ja terveysala STEP-ammattiopisto Valmennus Yrittäjyys
Julkaistu 1.2.2023
Megatrendit ja ammatillinen osaaminen

Oletteko käyneet työyhteisössänne keskustelua, miten tulevaisuuden megatrendit näkyisivät varhaiskasvatuksessa, nuorisotyössä, vammaistyössä, sairaanhoidossa, mielenterveys- ja päihdetyössä tai ikääntyvien hoidossa? Koskevatko megatrendit työtämme?

Julkaistu 1.2.2023
STEP-koulutus tarjoaa työpaikkaohjaajille Stepit työpaikkaohjaamiseen -pelin

STEP-koulutus tarjoaa työpaikkaohjaajille perehdytystä ja tukea opiskelijoiden ohjaamiseen ja arviointiin nyt myös Stepit työpaikkaohjaamiseen -pelin avulla. Stepit työpaikkaohjaamiseen -peli on tarkoitettu kaikille niille työntekijöille, jotka osallistuvat työpaikoillaan opiskelijoiden työelämässä oppimisen ohjaukseen ja osaamisen arviointiin opiskelijan koulutusjakson aikana.

Julkaistu 19.1.2023
Kehitämme toimintaamme palautteiden avulla – nyt on työpaikkojen aika antaa meille palautetta
Julkaistu 5.1.2023
Ergonomiaan satsaaminen kannattaa

Potilassiirtojen Ergonomiakortti® -koulutus on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, opiskelijoille ja opettajille suunnattu koulutus, jonka tarkoituksena on lisätä asiakkaan ja työntekijän turvallisuutta siirtotilanteissa.

Julkaistu 22.12.2022
Hoiva-avustaja – työtä ihmisten lähellä

Oletko kiinnostunut hoiva-alasta? Haluaisitko tehdä töitä ihmisten parissa, mutta pidempi opiskelu ei juuri nyt ole sinulle ajankohtaista? Olet ehkä kuullut hoiva-avustajan työstä, mutta mitä se oikeasti tarkoittaa ja mitä hoiva-avustajan koulutus sisältää? Lue tästä blogista tarkemmin asiasta!

Julkaistu 9.12.2022
Suomen kielen koulutus maahanmuuttajille STEP-koulutuksessa

Ensimmäinen ukrainaisille suunnattu suomen kielen kurssi alkoi STEP-koulutuksen Lapuan kampuksella toukokuussa 2022. Se oli lyhyt viiden viikon kesäkurssi. Elokuussa suomen kielen opiskelu jatkui kotoutumiskoulutuksena.

Julkaistu 11.11.2022
Häirintäyhdyshenkilö auttaa matalalla kynnyksellä

Valitettavan moni joutuu myös toisella asteella opiskellessaan jonkin asteisen häirinnän tai kiusaamisen kohteeksi. On tärkeää, että opiskelijoilla on helpot ja toimivat väylät kertoa epäasiallisesta käytöksestä ja saada tukea ja apua.

Julkaistu 7.11.2022
Leikkiikö lapsesi vapettamista koulussa?

”Mä en jaksaisi kuunnella tunneilla sitä vihellystä, joka lähtee, kun jotkut luokalla vapettaa” puuskahti eräs tuntemani alakoululainen lapsi syksyllä.

Julkaistu 27.10.2022
Yhteistyöstä ratkaisuihin – kouluttautumisvaihtoehtoja työpaikkaohjaajille

Halu vapaaehtoisesti auttaa toista onnistumaan ja voimaan hyvin työyhteisössä. Pysähtyminen toisen ihmisen äärelle, hänen sanomattomien, ehkä jopa tiedostamattomien toiveiden äärelle. Yhdessä toistemme kanssa kohtaamisissa voidaan löytää tarpeille sanat ja muodostaa tarpeet toiveiksi.

Julkaistu 13.10.2022
Myös Tampereella voi opiskella lastenohjaaksi – STEP-ammattiopisto kouluttaa varhaiskasvatuksen ammattilaisia

STEP-koulutus on jo usean vuoden ajan tarjonnut kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalan, opiskelumahdollisuutta Tampereella.