Blogikirjoitus

Suodata blogikirjoituksia kategorioittain
Kaikki Ajankohtaista Kansanopisto Kasvatus- ja ohjausala Koulutussopimus Laatu Musiikki Muut aiheet Opiskelijatoiminta Oppisopimus Päihdetyö Sosiaali- ja terveysala STEP-ammattiopisto Työelämätaidot Valmennus Yrittäjyys
Julkaistu 20.3.2024
Työelämäpalaute on yksi keino lisätä yhteistä ymmärrystä

Työpaikkaohjaajista 25 % ja työpaikkojen esihenkilöistä 31 % on antanut meille palautetta syksyn 2023 yhteistyöstä. Kiitos kaikille vastanneille! Erityisesti teiltä työpaikkaohjaajilta olisi tärkeä saada jatkossa enemmän palautetta, jotta saamme varmasti oikean käsityksen työelämässä oppimisen ja näyttöjen yhteistyön sujuvuudesta.

Julkaistu 19.3.2024
Minna vaihtoi päiväkotityön ikääntyvien auttamiseen

Peruskoulusta ammattikoulun keittiölinjalle ja suurtalouskokiksi. Sitten oppisopimuksella lähihoitajaksi ja päiväkotityöhön. Sieltä taas eteenpäin merkonomin opintoihin ja kaupan alalle. Ja viimein etäkotihoivaan ja taas koulun penkille. Minnan tie nykyiseen elämäntilanteeseen ja työhön ei ollut suorin, mutta lopulta palkitseva.

Julkaistu 29.2.2024
STEP-koulutuksen opiskelijoilta hyvää palautetta

Opiskelijapalaute ajalta 1.7.-31.12.2023 on käsittelyssä. Opiskelijat ovat supertyytyväisiä opiskelun aloitukseen STEP-koulutuksessa, näyttöihin ja koulutuksesta saataviin valmiuksiin!

Julkaistu 10.1.2024
Koodataan Mineä -leiri toi yhteen lapsia ja nuoria

Koodataan Mineä -leirillä opittiin perusasioita koodauksesta, videopelien rakenteesta, tarinan kertomisesta sekä tekemään yhteistyötä muiden kanssa.

Julkaistu 8.1.2024
Tietojohtaminen ja sen kehittäminen

Tieto-osaava -verkostohankkeessa STEP-koulutus on koonnut muiden oppilaitosten kanssa kokonaisnäkemystä siitä, mitä tietojohtaminen on ja miten saatuja oppeja tulisi ottaa käyttöön oppilaitostoiminnan kehittämisessä.

Julkaistu 13.12.2023
Kouluttautuminen ja kouluttaminen käytännönläheisesti oppisopimuksella

Oppisopimuskoulutus on joustava tapa kouluttautua ja sen vuoksi se taipuu monenlaiseen tilanteeseen ja tarpeeseen hankkia osaamista.

Julkaistu 24.11.2023
Pelillistä koulutusta työpaikkaohjaajille

Lokakuussa pääsimme pilotoimaan digitaalista pakopeliä yhdessä työelämäkumppaneidemme Tuusulan ja Järvenpään nuorisotyön osaajien kanssa. ”Kadonneen opiskelijan arvoituksen” ratkaiseminen kannusti jakamaan toimivia käytäntöjä työpaikalla opiskelijan ohjaamiseen liittyen kahden kunnan ja niiden eri toimipisteiden välillä.

Julkaistu 8.11.2023
Oppisopimuksella uutta potkua ammatilliselle uralle

Oletko joskus miettinyt alan vaihtamista? Lue Minnan tarina, jossa hän vastavalmistuneena lähihoitajana kertoo omasta oppisopimusopiskelustaan STEP-ammattiopistossa.

Julkaistu 19.10.2023
Työpaikkaohjaajana moninaistuvassa ja suvaitsevassa työyhteisössä

Maahanmuuttajien ja työvoimapoliittisen maahanmuuton määrä on kasvussa ja se näkyy myös työpaikoilla ammattiin opiskelevien maahanmuuttaneiden opiskelijoiden määrän lisääntymisenä sekä moninaistuvina työyhteisöinä.

Julkaistu 11.10.2023
Nuorisotyö – viisi hyvää syytä

Parhaillaan vietetään valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa, nyt jo kymmenennen kerran. Nuorisotyön viikon tarkoituksena on nostaa esille nuorisotyötä tekevien tahojen toteuttamaa arvokasta työtä nuorten hyväksi ja tehdä nuorisotyön vaikuttavuutta näkyväksi.