Bändilinja

12.08.2024 — 31.05.2025
Hakuaika:
02.03.2024 — 31.12.2024
Järvenpää
Vapaa-aika ja harrastustoiminta
Kansanopistolinjat
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Kieli: suomi
Hinta: 2600€/lukuvuosi. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös kuukausierissä 260 €/kk.
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Bändilinja on sinulle, joka unelmoit muusikon urasta tai vuodesta, jolloin voit  keskittyä vain musiikkiin. Saat soittaa muiden upeiden muusikoiden kanssa.

Koulutuksen kuvaus

Opetussisältöön kuuluvat soittaminen, laulaminen, bändisoitto, ohjattu harjoittelu, laulujen tekeminen, säveltäminen, improvisointi, esiintymiset sekä musiikkiteknologian eri osa-alueet aina liveäänen rakentamisesta studiotyöskentelyyn. Opintoihin sisältyy myös musiikin teoriaa ja historiaa.

Oppimateriaalina hyödynnetään mm. Helsingin Pop & Jazz Konservatorion Soiva kirja -materiaaleja, Orff pedagogiikkaa ja laulun toiminnan perusteellista tutkimista. Lisäksi Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston kautta on mahdollista saada lisäsoittotunteja oman instrumentin opiskeluun.

Bändilinjalla opettajana toimii bändisoittoon erikoistunut, aktiivisesti itsekin keikkaileva, Sibelius-Akatemian solistisesta koulutuksesta valmistunut kitaristi, muusikko Make Perttilä ja laulun vastaavana myös Sibelius-Akatemiasta valmistunut laulun- ja äänenkäytön monipuolinen osaaja Soila Sariola (mm. Lauluyhtye Rajaton ja Saaga Ensemble).

Vuoden mittainen musiikillis-pedagoginen kuljetus kattaa monta eri musiikin ja taiteen tyyliä ja tekniikkaa. Linjalta valmistuu musiikillaan tuntevia, tutkivia ja monipuoliseen toimintaan kykeneviä muusikkoja. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa ja olet oikeutettu hakemaan Kelan opinto- ja asumistukea. Osa-aikaisista opinnoista on mahdollista sopia erikseen. Koulutus toteutuu STEP-koulutuksen Järvenpään kampuksen lisäksi Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston pedagogisissa tiloissa Järvenpää-talolla ja Seutulantien toimipisteessä.

Lukuvuosi 2024-2025

Koulutus alkaa 12.8.2024 ja päättyy 31.5.2025.

Kustannukset

Lukuvuoden kokonaishinta on 2600 €. Opiskelumaksu voidaan maksaa myös kuukausierissä 260 €/kk. Kaikkina lähiopetuspäivinä sinulle kuuluu yksi lämmin ateria. Aikaisempina vuosina STEP-koulutuksella on ollut mahdollista avustaa osaa opiskelijoista kuukausimaksujen maksamisessa OPH:n opintoseteliavustuksen kautta.

STEP-koulutuksen Järvenpään kampuksella on opiskelija-asuntola, jossa asumisesta voi tiedustella opintotoimistosta opintotoimisto.jarvenpaa@step.fi tai puhelimitse 044 358 9052. Asuntolan asukkaille kuuluu lounaan lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.

Hakeminen

Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeellä tai tekstiviestillä.

Opintovuosi STEP-kansanopistossa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä. Lukuvuosi STEP-kansanopistossa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi.

Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi STEP-kansanopistossa.

Hae nyt!

Lisätietoa:
Opettaja
Markku Perttilä

Opinto-ohjaaja
Katarina McAlester

+358401930417