Lähihoitajan ja hoiva-avustajan koulutus työvoimakoulutuksena

Haluatko tehdä ihmisläheistä työtä hoidon ja kuntoutuksen parissa? Kiinnostaako sinua tukea ja ohjata eri-ikäisiä ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa? Lähihoitajatutkinnon suorittaneena voit työskennellä moninaisissa työympäristöissä, kuten esimerkiksi ikääntyvien hoivapalveluissa, vammaisten ryhmäkodeissa, asiakkaan kotona tai mielenterveys- ja päihdekuntoutujien hoitoyksiköissä.

Kuvituskuva lähihoitaja tukee potilasta

Hoiva-avustajan koulutuksen suorittaneena ammattilaisena työskentelet avustavissa tehtävissä ikääntyneille tarkoitetuissa palvelutaloissa ja hoivakodeissa.

Hoiva-avustajan koulutuksen kautta voi jatkaa kouluttautumista lähihoitajaksi suorittamalla Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.

Oletko työtön tai työttömyysuhan alla? Opiskele lähihoitajaksi tai hoiva-avustajaksi. Alalla on töitä! Koulutus on työvoimakoulusta.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksessa voit valmistua lähihoitajaksi suorittamalla sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon kokonaan, 180 osaamispistettä. Voit myös pätevöityä hoiva-avustajaksi suorittamalla osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, 60 osaamispistettä.

Koulutuksen kesto

14.2.2023-31.5.2025. Liitteenä tarkempi aikataulu.

Koulutuspaikan osoite

STEP-koulutus, Järvenpääntie 640, 04400 Järvenpää

Ryhmän koko

Ryhmään voi tulla yksittäisiä opiskelijoita, jotka opiskelevat opinnot työvoimakoulutuksena.

Edellytykset

Hakijoilta edellytetään perusopetuksen oppimäärää, soveltuvuutta alalle sekä riittävää suomen kielen taitoa (B1/B2 taso). Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella soveltuvuuden arviointiin.  Valinnassa sovelletaan Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (OPH-5085-2017) terveydentilaan ja toimintakykyyn liittyviä vaatimuksia.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen alussa opiskelijoille tarjotaan opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja. Koulutuksessa opiskellaan ammatillisia vuorovaikutustaitoja, eri elämäntilanteissa olevien asiakkaiden kohtaamista sekä hoitotyötä erilaisissa ympäristöissä.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp             

Osaamisalat: (valitaan yksi, johon suuntaudutaan)

  • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala
  • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala
  • Vammaistyön osaamisala

Valinnainen tutkinnon osa 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp            

Haku

Hae koulutukseen TE-palveluiden sivulla: Haussa oleva työvoimakoulutus – työvoimakoulutuksen hakunumero on 709781.

Lisätietoja

Lyly Eija, koulutuspäällikkö, eija.lyly@step.fi, p. 040 146 4943