Kotimusiikkiviikko

25.07.2022 — 31.07.2022
Hakuaika:
01.04.2022 — 23.06.2022
Järvenpää
Vapaa-aika ja harrastustoiminta
Harrastus- ja vapaa-ajankurssit
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Musiikkiviikko kaikenikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille, erityisesti perheille.

Koulutuksen kuvaus

Ainutlaatuinen ja perinteinen musiikkiviikko kaikenikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille, erityisesti perheille. Kotimusiikkiviikko järjestetään nyt 65. kerran.

STEP-koulutuksen luonnonkaunis kampus täyttyy Kotimusiikkiviikon aikana sävelistä, naurusta, yhteissoitosta ja laulusta. Kesän parhaat muistot kutkuttavat vielä vuosien päästä niin nuorisoa, perheen pientä väkeä kuin aikuisiakin. STEP-koulutus sijaitsee Tuusulanjärven rannalla Sibeliuksen Ainolan ja muiden kiinnostavien kulttuurikohteiden läheisyydessä. 

Kotimusiikkiviikko on järjestetty vuodesta 1956 lähtien.  Kotimusiikkiviikko kokoaa yhteen kaiken ikäisiä alan harrastajia aloittelijasta musiikin ammattilaisiin ja nouseviin taiteilijanalkuihin. 

Opettajakuntaan kuuluu lähes 30 musiikin ammattilaista ja taiteellisena johtajana toimii sellonsoiton lehtori Eero Lepola. 

Opetusaineina ovat jousisoittimet, huilut, kitara ja viola da gamba unohtamatta yhtye- ja orkesterisoiton opetusta, yksinlaulua tai kuoroja. Pianonsoiton, harmonikan ja vapaan säestyksen opetusta tarjotaan ensisijaisesti jo muutenkin leirille osallistuville. Lapsille on tarjolla musiikkileikkikoulu, kanteleryhmiä, lapsikuoro sekä suosittu puuhahuone, jossa toimii myös lapsiparkki. Opetuksen hedelmiä saa nauttia yhteisessä iltamusiikissa. 

Viikko huipentuu sunnuntain musiikkimessuun, musisointikäyntiin Sibeliuksen haudalla ja juhlavaan päätöskonserttiin. 

Osallistujat voivat huolehtia myös fyysisestä kunnostaan kampuksen viheralueilla ja kentillä. Iltaisin lämmitetään saunat. Aamu- ja iltahartaudet kutsuvat halukkaat hiljentymiseen. 

Tapahtuma alkaa ilmoittautumisella ja majoittumisella maanantaina 25.7. klo 13-17 ja päättyy sunnuntaina 31.7. 

Lue lisää ilmoittaudu-linkin takaa ja tule mukaan!