Kotimusiikkiviikko

22.07.2024 — 28.07.2024
Hakuaika:
20.03.2024 — 09.06.2024
Järvenpää
Vapaa-aika ja harrastustoiminta
Harrastus- ja vapaa-ajankurssit
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Ainutlaatuinen musiikkiviikko sopii kaiken ikäisille ja -tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille, erityisesti perheille.

Koulutuksen kuvaus

Kotimusiikkiviikko – yhteismusisointia jo vuodesta 1956! Ainutlaatuinen musiikkiviikko sopii kaiken ikäisille ja tasoisille musiikin harrastajille ja opiskelijoille, erityisesti perheille. STEP-koulutuksen luonnonkaunis kampus täyttyy viikon aikana sävelistä, naurusta, yhteissoitosta ja laulusta. Kesän parhaat muistot kutkuttavat vielä vuosien päästä niin nuorisoa, perheen pientä väkeä kuin aikuisiakin. STEP-koulutus sijaitsee Tuusulanjärven rannalla Sibeliuksen Ainolan ja muiden kiinnostavien kulttuurikohteiden läheisyydessä.

Kotimusiikkiviikko kokoaa yhteen kaiken ikäisiä alan harrastajia aloittelijasta musiikin ammattilaisiin ja nouseviin taiteilijanalkuihin. Opettajakuntaan kuuluu noin 25 musiikin ammattilaista ja taiteellisena johtajana toimii muusikko, musiikin maisteri Jussi Hongisto.

Opetusaineet ja -ryhmät

Opetusaineet ovat:
jousisoittimet (viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, barokkiviulu, barokkisello, viola da gamba)
huilut (poikkihuilu, nokkahuilu, traverso)
laulu (klassinen, pop/jazz)
piano (klassinen, vapaa säestys)
cembalo
kitara (klassinen, yleiskitara)
harmonikka
Yksilöopetuksen lisäksi osallistutaan yhteissoittoon soitinryhmittäin (esim. eritasoiset orkesterit, kuorot, pienryhmät, äänikuntosali). Vanhaan musiikkiin on tarjolla omia kokoonpanoja. Lisäksi tarjonnassa on suurta suosiota viime vuosina saanut kevyen musiikin laulunkirjoituskurssi. Lapsille on tarjolla musiikkileikkikoulu, kanteleryhmiä, lapsikuoro sekä suosittu puuhahuone.

Soitin- ja lauluopetuksen tehokkaampaan omaksumiseen Kotimusiikkiviikko tarjoaa päivittäisen ”läksyparkki”-mahdollisuuden, jossa halukkaat saavat ammattilaisen opastuksella tarvitsemaansa tukea ja opastusta yksilöllisesti.
Opetuksen hedelmistä saa nauttia yhteisessä iltamusiikissa.

Ilmoittautuminen aukeaa verkkokaupassamme huhtikuun aikana. Hinnoittelu on v.2023 tasolla.

Alle 12-vuotiaat eivät voi osallistua leirille ilman huoltajaa. 12-16-vuotiailte lapsilta ja nuorilta odotetaan itsenäistä toimijuutta, jota leirille nimetty henkilö/henkilöt ohjaavat ja valvovat.

Lisätietoa:
Koulutuspäällikkö
Anne Hautala

0404808964
koulutuskoordinaattori
Leena Seppälä

0443589038