Kuvituskuva nuoriso- ja yhteisöohjaaja nuoria ohjaamassa

YHTEISHAKU: Kasvatus-ja ohjausalan perustutkinto

07.08.2024 — 31.05.2027
Hakuaika:
20.02.2024 — 19.03.2024
Ruokolahti
Kasvatus- ja ohjausala
Perustutkinnot
Osaamisalat: Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala, Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Kasvatus- ja ohjausalan tehtävistä kiinnostuneet, YHTEISHAKU.

Pidätkö lasten kanssa toimimisesta? Oletko luova ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot? Lastenohjaajana voit olla mukana tukemassa lasten kokonaisvaltaista hyvinvointia esimerkiksi päiväkodissa.

Oletko rohkea, toimit innostavasti ja luontevasti ryhmissä? Nuoriso- ja yhteisöohjaajana voit työssäsi hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitasi, luovuuttasi sekä erityisosaamistasi erilaisten ihmisten ja ryhmien ohjaamisessa.

Koulutuksen kuvaus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto valmistaa sinut työskentelemään erilaisissa kasvatus-, ohjaus-, suunnittelu- ja avustamistehtävissä joko lastenohjaajana tai nuoriso- ja yhteisöohjaajana.

Valitsemastasi osaamisalasta riippuen opintosi suuntautuvat siis joko lasten, nuorten tai aikuisten kanssa toimimiseen. Kasvatus- ja ohjausalalla tarvitaan positiivisuutta, luovuutta ja rohkeutta, hyviä vuorovaikutus- ja ihmissuhdetaitoja sekä vastuullisuutta ja luotettavuutta. 

YHTEISHAKU: koulutukseen haetaan Opintopolun kautta. Hakulinkki päivitetään lähempänä hakuaikaa 20.2.2024 - 19.3.2024.

Lue lisää kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 180
Lisätietoa:
Opinto-ohjaaja
Sanna Häkkinen

Koulutuspäällikkö
Marika Lehvonen