Lähihoitaja potilaan luona.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitajakoulutus maahanmuuttajille

07.08.2024 — 31.05.2027
Hakuaika:
03.03.2024 — 20.10.2024
Helsinki
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Perustutkinnot
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Tämä on koulutus maahanmuuttajille, jotka haluavat tehdä lähihoitajan työtä.

Koulutus on henkilöille, joiden äidinkieli ei ole suomi, eli koulutuksessa opiskellaan myös suomea. Suomen kieltä pitää kuitenkin osata noin A2.2-tasolla, että voi aloittaa opiskelun.

Koulutuksen kuvaus

Lähihoitajana teet töitä eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Opit tukemaan asiakkaiden kasvua ja kehitystä tai autat heitä kuntoutumaan. Lähihoitaja tekee työtä esimerkiksi päiväkodissa, ikääntyvien hoivakodissa tai vammaisten ryhmäkodissa. Alalla on hyvä työllisyystilanne.

Koulutus sopii sinulle, jos äidinkielesi ei ole suomi ja tarvitset vielä tukea suomen kielessä. Sinulla pitää kuitenkin olla riittävä suomen kielen taito. Koulutus kestää keskimäärin 2,5–3,5 vuotta. Koulutuksen kesto riippuu aikaisemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Opintojen aikana on mahdollista tehdä alan palkkatöitä.

 
Koulutus / tutkinto on tarjolla työvoimakoulutuksena. Jos haluat opiskella työttömyysetuudella tuettuna, haet silloin koulutukseen TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta tai TE-palveluiden sivuilla Haussa oleva työvoimakoulutus , jossa voit tehdä hakuja eri hakusanojen avulla.
 
Ohjeita ja koulutusten hakulinkit löydät Uudellamaalla haussa olevien työvoimakoulutusten joukosta. Työvoimakoulutuksen hakunumero on 720284

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Tutkintonimike

Lähihoitaja

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 180
Lisätietoa:
lehtori, opinto-ohjaus
Riikka Tassi

+358449063233