Opiskele tärkeään ammattiin

Ammatillinen koulutus avaa monia mahdollisuuksia iästä ja taustasta riippumatta. Ammatillisissa perustutkinnoissa hankitaan alalla vaadittavat perustaidot. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot mahdollistavat osaamisen kehittämisen työuran eri vaiheissa. STEP-ammattiopiston koulutusaloja yhdistää ihmisläheisyys. Kasvatus- ja ohjausalalla sekä sosiaali- ja terveysalalla on myös erinomaiset työllistymismahdollisuudet kaikkialla Suomessa.

Ammatilliseen koulutukseen on jatkuva haku

Voit hakeutua ammatilliseen perustutkintoon, ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon johtavaan koulutukseen jatkuvan haun kautta milloin vain, joustavasti ympäri vuoden. Kun täytät sähköisen jatkuvan haun lomakkeen, hakutoimistostamme otetaan sinuun yhteyttä noin kahden viikon kuluessa.

Kuvituskuva nainen neulepuserossa

Ammatilliset perustutkinnot

Ammatillinen perustutkinto antaa sinulle ammatilliset perustaidot. Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kesto määräytyy sinulle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman perusteella.

STEP-ammattiopistossa voit opiskella

Syvennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot mahdollistavat osaamisen kehittämisen työuran eri vaiheissa. Ne soveltuvat henkilöille, joilla on aiemmin hankittua osaamista kyseiseltä alalta, joko aiemman tutkinnon tai työkokemuksen perusteella. Jotkut ammattitutkinnot sopivat myös alan vaihtajille, kuten seurakunta- ja hautauspalvelualan ja kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto.

Lue lisää ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista

Valmentava koulutus on aikalisä ammatinvalintaan

Joskus voi olla tarpeen ottaa aikalisä ammatinvalintaan tai parantaa opiskeluvalmiuksia. Järjestämme tutkintojen lisäksi valmentavaa koulutusta sekä opistovuosi-koulutusta oppivelvollisille.

Lisätietoja koulutuksistamme saat opinto-ohjaajilta ja opintotoimistoista

Koulutustarjontaamme voit tutustua koulutushaussa.