Suomen kielen koulutus maahanmuuttajille, verkkokoulutus

09.09.2024 — 07.06.2025
Hakuaika:
16.05.2024 — 08.09.2024
Lapua
Valmentava koulutus
Koulutukset maahanmuuttajille
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Kieli: suomi
Hinta: Maksuton, jos on kotoutumissuunnitelma, jossa suunniteltu osallistuminen kotoutumiskoulutukseen.
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti maahanmuuttajalle, joka on täyttänyt 17 vuotta ja kuuluu kotoutumislain piiriin. Koulutukseen voidaan valita myös muita maahanmuuttajia, jotka tarvitsevat vahvistusta suomen kieleen ja kotoutumiseen, mutta eivät kuulu kotoutumislain piiriin. Koulutukseen valittavien suomen kielen taito on tasolla 0–A1.1 ja valittava osaa latinalaisen kirjaimiston.

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen kuvausKoulutuksen tavoitteena on maahanmuuttajan hyvä kotoutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan. Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2022) pohjalta.

Koulutuksen tavoitteena on oppia suomen kieltä jatko-opintoja tai työelämää varten sekä saada tietoja arkielämään ja asioiden hoitamiseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Koulutuksen tavoitteena on kielitaitotaso A2.1.

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina. Koulutus on iltakoulutusta, 10 tuntia viikossa. Koulutuksen aikana toteutetaan yksi lähiopetusviikonloppu STEP-koulutuksen Lapuan kampuksella. Viikonlopun aikana lähiopetusta 10h.

Kustannukset:Mikäli koulutus on hyväksytty opiskelijan kotoutumissuunnitelmaan, siitä ei peritä maksuja. Rahoitus täytyy selvittää TE-toimistossa tai maahanmuuttokoordinaattorin kanssa jo ennen opintojen alkua.

Hakeminen sähköisesti. Tieto opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeellä tai tekstiviestillä.

Lisätietoa:
opintosihteeri
Jaana Hiipakka

+385401829419