Kuvituskuva nuoria opiskelijoita

Suomen kielen koulutus maahanmuuttajille

13.02.2023 — 22.12.2023
Hakuaika:
13.01.2023 — 30.09.2023
Kaustinen
Yleissivistävä koulutus
Koulutukset maahanmuuttajille
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Kieli: suomi
Hinta: 220€/kk
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti maahanmuuttajalle, joka on täyttänyt 17 vuotta ja kuuluu kotoutumislain piiriin.

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on maahanmuuttajan hyvä kotoutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan. Koulutuksessa opiskellaan suomen kieltä sekä työelämä- ja yhteiskuntataitoja Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden (OPH 2022) pohjalta.

Koulutuksen tavoitteena on oppia suomen kieltä jatko-opintoja tai työelämää varten sekä saada tietoja ja taitoja arkielämään ja asioiden hoitamiseen suomalaisessa yhteiskunnassa. Koulutuksen aikana opiskelijalle laaditaan yksilöity opiskelusuunnitelma. Opiskelijalle esitellään jatko-opiskelumahdollisuuksia ja häntä ohjataan sopivalle työ- tai koulutuspolulle. Koulutuksen kestoon vaikuttaa osallistujan kielitaso ja opiskeluvalmiudet.

Koulutuksessa sovelletaan oppijalähtöisiä ja käytännönläheisiä opetusmenetelmiä ja työskentelytapoja. Opetus toteutetaan päiväopetuksena kampuksella sekä verkkovälitteisenä lähiopetuksena. Opetus tapahtuu 20 hengen ryhmissä. Opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa.

Kustannukset:
Mikäli koulutus on hyväksytty opiskelijan kotoutumissuunnitelmaan, siitä ei peritä maksuja. Muutoin koulutuksen hinta on 220 €/kk. Koulutuksen hinta sisältää maksuttoman aterian läsnäolopäivinä. Rahoitus täytyy selvittää TE-toimistossa tai Kelassa jo ennen opintojen alkua.

Hakeminen:
Hakemuksia otetaan vastaan ympäri vuoden.

Lisätietoa:
asiakkuuspäällikkö
Jaana Kiviniemi

+358400910182