Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto,toimitilahuoltaja

09.01.2024 — 31.05.2026
Hakuaika:
03.11.2023 — 31.12.2024
Pieksämäki
Palvelualat
Perustutkinnot
Tutkinto: Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualasta kiinnostuneet henkilöt.

Koulutuksen kuvaus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle suuntaava koulutus on tarkoitettu kodinhuoltajan tai toimitilahuoltajan tehtävistä kiinnostuneille ja alalle soveltuville työnhakijoille, jotka ovat joko täysin uusia alalla tai joilla on jo alan työkokemusta. Käytännönläheinen koulutus toteutetaan pääosin puhtauspalvelualan työpaikoilla.

Koulutuksen tavoitteena on tarjota mahdollisuus kehittää omaa ammattitaitoa ja työllistyä alalle. Ala tarvitsee työntekijöitä ja työpaikkoja on tarjolla mm. kuntien ja kaupunkien palveluksessa sekä puhtauspalvelualan yrityksissä.

Koko perustutkinnon kesto on noin kaksi vuotta, mutta jos tavoitteenasi on työllistyä nopeasti, voit hakeutua oppisopimuskoulutukseen tai suorittaa aluksi osan tutkinnosta, esimerkiksi ylläpitosiivouksen. Jo yhdenkin tutkinnon osan suorittamalla tutustut hyvin alaan, työtehtäviin ja työnantajiin.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koko tutkinto ja osatutkinto ovat tarjolla myös työvoimakoulutuksena. Jos haluat opiskella työttömyysetuudella tuettuna, haet silloin koulutukseen TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Ohjeita ja koulutusten hakulinkit löydät Etelä-Savossa haussa olevien työvoimakoulutusten joukosta, osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi. Suorat hakulinkit löydät myös tulostettavasta esitteestä.

Koulutukseen on jatkuva haku avoinna. Kun hakemuksesi tulee joko suoraan STEP-koulutuksen hakulinkistä tai TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta, opintosi henkilökohtaistetaan ja voit aloittaa joustavasti opinnot henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7584201

Tutkintonimike

Kodinhuoltaja tai toimitilahuoltaja

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 180
Lisätietoa:
Tulosta koulutuksen esite