Kuvituskuva kasvatus- ja ohjaus ala ohjaaja lapsi

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

15.01.2024 — 31.05.2025
Hakuaika:
20.09.2023 — 31.10.2024
Verkkokoulutus
Kasvatus- ja ohjausala
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
Tutkinto: Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
Osaamisalat: Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, Perhepäivähoidon osaamisala, Romanityön osaamisala, Kasvatuksen osaamisala, Ohjauksen osaamisala
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: 450 €
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on hyvät vuorovaikutustaidot sekä oma-aloitteinen ote työhösi. Haluat työskennellä tavoitteellisen ohjauksen parissa hyvinvointia ja osallisuutta vahvistaen.

Koulutus soveltuu sinulle, joka haluat alalle tai jos sinulla on jo aiempaa koulutusta ja työkokemusta ohjaus- ja kasvatusalan tehtävistä.

Koulutuksen kuvaus

Ammattitutkinto antaa sinulle valmiudet toimia vuorovaikutuksellisessa työssä monenlaisten ja -ikäisten ihmisten kanssa. Saat osaamista tuen tarpeessa olevien ihmisten ohjaamiseen sekä moniammatilliseen verkostotyöhön.

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon osaamisalat STEP-ammattiopistossa:

  • Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan osaamisala (koulunkäynninohjaaja)
  • Perhepäivähoidon osaamisala (perhepäivähoitaja)
  • Romanityön osaamisala
  • Kasvatuksen osaamisala
  • Ohjauksen osaamisala

Opintojen toteutuksessa otamme huomioon sinulla jo olevan osaamisen ja kiinnostuksen kohteesi. Täydentävää osaamista hankit työpaikalla, verkko-oppimisympäristössä, etänä tapahtuvilla teemakoulutuksilla sekä työpaja- ja lähiohjauksessa. Koulutuksen sisältöopetukset toteutetaan pääosin iltaopetuksena.

Lue lisää ammattitutkinnosta

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/8262880

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 150
Lisätietoa:
koulutussuunnittelija
Sari Peltokangas

+358447583425
Tulosta koulutuksen esite