Lähihoitaja potilaan luona.

Hoiva-avustaja, koulutus maahanmuuttajille

17.01.2024 — 30.05.2025
Hakuaika:
07.09.2023 — 31.01.2024
Helsinki
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Perustutkinnot
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Tämä on koulutus maahanmuuttajille, jotka haluavat tehdä hoiva-avustajan työtä.

Koulutus on henkilöille, joiden äidinkieli ei ole suomi, eli koulutuksessa opiskellaan myös suomea. Suomen kieltä pitää kuitenkin osata noin A2.2-tasolla, että voi aloittaa opiskelun.

Koulutuksen kuvaus

Hoitoalalla on paljon työpaikkoja ja hoitajia tarvitaan paljon lisää. Hoiva-avustaja voi olla töissä esimerkiksi vanhusten hoivakodissa tai vammaisten ryhmäkodissa.

Koulutus kestää 1–1,5 vuotta. Koulutuksen pituus riippuu siitä, mitä opiskelija on opiskellut aikaisemmin tai onko hänellä hoitoalan työkokemusta. Opiskelun aikana voi tehdä myös palkkatöitä.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Tutkintonimike

Hoiva-avustaja

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 60
Lisätietoa:
lehtori, opinto-ohjaus
Riikka Tassi

+358449063233