Kuvituskuva suntio

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto, suntio

17.09.2024 — 20.12.2025
Hakuaika:
18.02.2024 — 30.09.2024
Kokkola (Monimuotokoulutus)
Palvelualat
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
Tutkinto: Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto
Osaamisalat: Seurakuntapalvelun osaamisala
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: 450€, oppisopimuskoulutus on maksutonta
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Työskenteletkö seurakunnassa suntion tehtävissä, mutta sinulta puuttuu ammattipätevyys?
Etsitkö uutta ammattia ja työ seurakunnassa suntion, vahtimestarin tai hautausmaatyöntekijän tehtävissä kiinnostaisi sinua?
Suorita Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto. Koulutus toteutetaan pääosin verkkokoulutuksensa yhdessä Järvenpään seurakunta- ja hautauspalvelualan koulutuksen kanssa

Koulutuksen kuvaus

Suntiona on valmistelet ja huolehdit kirkon tai seurakunnan tiloista erilaisia toimituksia varten. Huolehdit tilojen siisteyden lisäksi myös turvallisuudesta.

Voit suuntautua seurakuntatilojen puhtaanapidon ja keittiötoiminnan hoitamiseen, seurakunnassa toimivien työntekijöiden tai vapaaehtoisten ohjaamiseen ja perehdyttämiseen, erilaisista hautauksista huolehtimiseen tai hautausmaan hoidon suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Seurakuntapalvelun osaamisalan suorittanut voi toimia esimerkiksi suntion, vahtimestarin tai hautausmaatyöntekijän tehtävissä seurakunna

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3932286

Tutkintonimike

Suntio

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 150
Lisätietoa:
asiakkuuspäällikkö
Jaana Kiviniemi

+358400910182
opettaja
Maarit Myllymäki

+358400902165
Tulosta koulutuksen esite