Kuvituskuva kaksi hiusalalla opiskelemaa nuorta kampaaja parturi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi- kampaaja, VAIN oppisopimus

09.01.2024 — 31.05.2026
Hakuaika:
26.10.2023 — 31.12.2024
Järvenpää
Palvelualat
Perustutkinnot
Tutkinto: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto
Osaamisalat: Kampaajatyön osaamisala, Parturityön osaamisala
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: Maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Kampaajan ja parturin ammatista kiinnostuneet henkilöt

Koulutuksen kuvaus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja

Hiusalan ammattilaisen työ on yksilöllistä asiakkaan palvelua, jossa korostuvat tärkeät taidot kuten asiakaspalvelu-, vuorovaikutus-, viestintä- ja yhteistyötaidot, käden taidot ja esteettinen näkemys.

Kampaajana tai parturina suunnittelet ja toteutat asiakkaille erilaisilla tekniikoilla kampauksia, värjäyksiä, leikkauksia, hiustenhoitoja, ehostusta, kihartamiskäsittelyjä sekä partakäsittelyjä. Työssäsi ohjaat ja neuvot asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä tuotteiden käytössä.

Tutkinnon sisältö: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osp. STEP-ammattiopistossa toteutetaan neljästä osaamisalasta kaksi:- kampaajatyön osaamisala, kampaaja- parturityön osaamisala, parturi.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3855076

Tutkintonimike

Kampaaja

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 180
Lisätietoa:
Aki Lehtonen

lehtori, opinto-ohjaus
Riikka Tassi

+358449063233