Strapetsi II- Strategisen ja pedagogisen toiminnan johtaminen
Hankeaika
1.12.2024-31.5.2027
Tavoitteet
Strapetsi II -hankkeessa toimeenpannaan ja jatkokehitetään edelleen Strapetsi I-hankkeessa luotua strategisen johtamisen ja pedagogisen johtamisen toimintamallia. Hanke kehittää ammatillisen koulutuksen johtamista ammatillisen koulutuksen toiminnan vaikuttavuuden, tuloksellisuuden ja laadun vahvistamiseksi, edistäen opiskelijoiden opintojen suorittamista, valmistumista, työllistymistä sekä jatko-opintoihin siirtymistä johtamista kehittämällä.
Toimenpiteet
Hanke on verkostohanke, jossa on mukana 90 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. Turun kaupunki toimii hankkeessa päätoteuttajana.
Hankkeen päätavoitteet:
- Vahvistaa ammatillisen koulutuksen toiminnan vaikuttavuutta, tuloksellisuutta ja laatua ammatillisen koulutuksen
johtamista kehittämällä - Ottaa käyttöön vuoden 2023 strategiarahoituksella toteutetun ammatillisen koulutuksen johtamisen kehittämisen
hankkeessa (OKM/33/521/2023) luotu toimintamalli - Varmistaa aiempien tulosten vaikuttavuutta yhteistyössä muiden strategiarahoitushankkeiden kanssa.
Alatavoitteet/toimenpiteet ovat:
A. Opiskelijoiden opintojen suorittamisen, valmistumisen, työllistymisen ja jatko-opintoihin siirtymisen systemaattisempi ja
ajantasaisempi seuranta, arviointi ja kehittäminen
B. Opiskelijan henkilökohtaistamisen toteutuminen
C. Palautteista viestiminen ja asiakastietojen hyödyntäminen
D. Pedagogisen johtamisen ja yhdessä tekemisen toimintakulttuurin vahvistaminen
E. Laadunhallinnan osaamisen vahvistaminen.
Läpileikkaavana teemana on valtakunnallisten tietovarantopalveluiden hyödyntäminen, joka on huomioitu kaikkien
tavoitteiden kehittämistoimenpiteissä. Tavoitteena on kaksikielisyyden näkyminen vahvemmin toiminnassa
Tulokset
Hankkeen lopputuloksensa syntyy pidemmälle kehitetty johtamisen ja vaikuttavuuden seurannan toimintamalli, joka toteuttaa ammatillisen koulutuksen vaikuttavuuteen ja tuloksellisuuteen liittyviä hallitusohjelman tavoitteita. Tuotosten ylläpitoon ja jatkokehittämiseen on luotu pysyvät ja taloudellisesti kestävät mallit. Ammatillisen koulutuksen järjestäjien hallinto ja operatiivinen johto seuraa, arvioi ja kehittää nykyistä systemaattisemmin opiskelijoiden opintojen suorittamista, valmistumista, työllistymistä ja jatko-opintoihin siirtymistä.
Hanketoiminnan vaikuttavuutta ja tuloksellisuutta mitataan osallistujaorganisaatiolle tehtyjen alku-, väli- ja loppukartoitusten avulla, joiden kysymysten asettelussa otetaan huomioon avustuksen tavoitteet sekä arviointikriteerit. Organisaatiokohtaisten tukitoimien ja keskustelujen avulla suunnataan toimintaa tarvelähtöisesti ja tavoiteltujen tulosten vahvistamiseksi.
Rahoittaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Verkostokumppanit
Hanketta koordinoi Turun kaupunki. Verkostossa on mukana 90 ammatillisen koulutuksen järjestäjää.