Houkutteleeko uusi ammatti? Onko nykyinen työ muuttunut liian kuormittavaksi? Hävisikö työpaikka alta? Vai onko nyt se hetki, kun urahaaveet voisi oikeasti toteuttaa? Alanvaihto ja ammatillisen tutkinnon suorittaminen aikuisena on nykyään hyvin yleistä, joten rohkeasti vaan kohti uutta. STEP-ammattiopistosta löydät sopivan polun moneen hienoon ammattiin.

Hae ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa

Ammatilliseen koulutukseen on jatkuva haku. Voit siis hakeutua ammatilliseen perustutkintoon, ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon johtavaan koulutukseen jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Kun täytät sähköisen jatkuvan haun lomakkeen, hakutoimistostamme otetaan sinuun yhteyttä noin kahden viikon kuluessa.

Kenelle jatkuva haku on tarkoitettu?

Voit hakea jatkuvassa haussa, jos

  • olet jo aiemmin suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon
  • sinulla on työelämässä hankittua osaamista
  • haluat hakea suorittamaan ammatillista tutkintoa tai tutkinnon osia
  • et ole saanut opiskelupaikkaa yhteishaun kautta.

Kaipaatko apua tai tukea? Jos haluat pohtia ammattilaisen kanssa tulevaa koulutus- ja uravalintaasi, ota rohkeasti yhteyttä opinto-ohjaajiimme. Mietitään asioita yhdessä ja suunnitellaan juuri sinulle sopiva opintopolku.

Alanvaihtoa ei kannata pelätä

Alanvaihtoon liittyy muutamia tyypillisiä pelkoja, joiden ei pidä antaa jarruttaa. Jos yhtään helpottaa, niin useimmat uuteen ammattiin tähtäävät pohtivat aivan samoja asioita. Lue miten STEP-ammattiopiston opinto-ohjaaja kannustaa kohti uutta ja kertoo kuinka opiskeluasiat saadaan loksahtamaan kohdalleen.

Lue artikkeli >

Monen mutkan kautta unelmatyöhön

Alun perin Eija Lahtinen oli parturikampaaja. Terveyssyiden takia työura jatkui kaupallisella alalla ja sen jälkeen erityislasten parissa. Alzheimerin tautia sairastaneen läheisen hoitaminen sai Eijan aloittamaan lähihoitajan opinnot, mutta lopullisena tavoitteena ollut muistihoitajan työ vaihtuikin vammaistyöhön. Mitä ihmettä tapahtui?

Lue artikkeli >

Sekatyöläisestä lastenhoidon ammattilaiseksi 

Henri Kanasen koulut jäivät nuorempana kesken ja tutkinnot suorittamatta. Ammatista toiseen hyppelevä työura vaihtui kuitenkin 45-vuotiaana lastenhoitajan oppisopimuskoulutukseen ja vastuulliseen päiväkotiarkeen kivassa työyhteisössä. 

Lue artikkeli >