Houkutteleeko uusi ammatti? Onko nykyinen työ muuttunut liian kuormittavaksi? Hävisikö työpaikka alta? Vai onko nyt se hetki, kun urahaaveet voisi oikeasti toteuttaa? Alanvaihto ja ammatillisen tutkinnon suorittaminen aikuisena on nykyään hyvin yleistä, joten rohkeasti vaan eteenpäin. STEP-ammattiopiston jatkuva haku on ovi moneen hienoon ammattiin

Tehdään yhdessä aikuisena opiskelusta sujuvaa ja mieleistä

STEP-ammattiopistossa tiedetään mitä aikuisena opiskelu vaatii ja osaamme auttaa kaikessa. Usein alanvaihtajien suurin huoli on oma talous, mutta yleensä erilaisista rahoitus- ja tukivaihtoehdoista löydetään jokaisen elämäntilanteeseen sopiva. Opiskelu meillä pyritään myös tekemään mahdollisimman joustavaksi, jotta se sopii osaksi arkeasi. Siksi meillä voi opiskella monella eri tavalla ja esimerkiksi etäopiskelu sekä oppisopimus ovat hyviä vaihtoehtoja. Pääasia on, että yhdessä opinto-ohjaajiemme kanssa löydät varmasti sopivan polun uuteen kiinnostavaan ammattiin.

Tästä linkistä löydät lisätietoa etuuksista, jotka voivat tuoda sinulle taloudellista turvaa opiskelun ajalle ja joiden avulla aikuisena opiskelu voi mahdollistua.

Voit suorittaa tutkinnon myös osissa

Jos uuteen ammattiin tähtäävän tutkinnon suorittaminen tuntuu liian isolta palalta kerralla haukattavaksi, voit suorittaa opintoja myös osissa. Esimerkiksi seuraaviin tutkinnon osiin on haku auki nyt:

Alanvaihtoa ei kannata pelätä

Alanvaihtoon liittyy muutamia tyypillisiä pelkoja, joiden ei pidä antaa jarruttaa. Jos yhtään helpottaa, niin useimmat uuteen ammattiin tähtäävät pohtivat aivan samoja asioita. Lue miten STEP-ammattiopiston opinto-ohjaaja kannustaa kohti uutta ja kertoo kuinka opiskeluasiat saadaan loksahtamaan kohdalleen.

Lue artikkeli >

Minna vaihtoi päiväkotityön ikääntyvien auttamiseen

Kuvituskuva artikkeliin Minna vaihtoi päiväkotityön ikääntyvien auttamiseen.

Aina voi oppia uutta ja vaihtaa myös ammattia. Minna Ahonen ajatteli tekevänsä päiväkotityötä eläkeikään saakka, mutta terveydelliset syyt pakottivat etsimään jotain muuta. Parin mutkan kautta uusi työ löytyi etäkotihoivasta, ja samalla syttyi into opiskella ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalaa.

Lue artikkeli >

Monen mutkan kautta unelmatyöhön

Alun perin Eija Lahtinen oli parturikampaaja. Terveyssyiden takia työura jatkui kaupallisella alalla ja sen jälkeen erityislasten parissa. Alzheimerin tautia sairastaneen läheisen hoitaminen sai Eijan aloittamaan lähihoitajan opinnot, mutta lopullisena tavoitteena ollut muistihoitajan työ vaihtuikin vammaistyöhön. Mitä ihmettä tapahtui?

Lue artikkeli >

Sekatyöläisestä lastenhoidon ammattilaiseksi 

Henri Kanasen koulut jäivät nuorempana kesken ja tutkinnot suorittamatta. Ammatista toiseen hyppelevä työura vaihtui kuitenkin 45-vuotiaana lastenhoitajan oppisopimuskoulutukseen ja vastuulliseen päiväkotiarkeen kivassa työyhteisössä. 

Lue artikkeli >

Tieni ohjaustyöhön nuorten pariin

Tia Järvinen kouluttautui ensin parturi-kampaajaksi, mutta sitten työt nuorten parissa rupesivat kiinnostamaan niin paljon, että vanha ammatti sai jäädä. Nyt tuleva nuoriso- ja yhteisöohjaaja on oikealla tiellä, mutta suunnitelmissa on vieläkin lisää opiskelua. 

Lue opiskelijatarina >

Oppisopimuksella uutta potkua ammatilliselle uralle

Hieman yli viisikymppinen Minna Malmiala on vastavalmistunut lähihoitaja. Monien erilaisten vaiheiden jälkeen mieleinen paikka työelämässä viimein löytyi, ja nyt tuore ammattilainen on sitä mieltä, että kaikki on vasta alkanut. 

Lue artikkeli >

Hae ammatilliseen koulutukseen jatkuvassa haussa

Ammatilliseen koulutukseen on jatkuva haku. Voit siis hakeutua ammatilliseen perustutkintoon, ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon johtavaan koulutukseen jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Kun täytät sähköisen jatkuvan haun lomakkeen, hakutoimistostamme otetaan sinuun yhteyttä noin kahden viikon kuluessa.

Tutustu haussa oleviin koulutuksiin

Hautaustoimistotyöntekijä | Hoiva-avustaja | Kampaaja | Kosmetologi | Kosmetiikkaneuvoja | Koulunkäynninohjaaja | Laitoshuoltaja | Lastenohjaaja | Lähihoitaja | Nuoriso- ja yhteisöohjaaja | Parturi | Perhepäivähoitaja | Romanityön ohjaaja | Suntio | Toimitilahuoltaja

Kenelle jatkuva haku on tarkoitettu?

Voit hakea jatkuvassa haussa, jos

  • olet jo aiemmin suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon
  • sinulla on työelämässä hankittua osaamista
  • haluat hakea suorittamaan ammatillista tutkintoa tai tutkinnon osia
  • et ole saanut opiskelupaikkaa yhteishaun kautta.

Kaipaatko apua tai tukea? Jos haluat pohtia ammattilaisen kanssa tulevaa koulutus- ja uravalintaasi, ota rohkeasti yhteyttä opinto-ohjaajiimme. Mietitään asioita yhdessä ja suunnitellaan juuri sinulle sopiva opintopolku.