Minna vaihtoi päiväkotityön ikääntyvien auttamiseen

Aina voi oppia uutta ja vaihtaa myös ammattia. Minna Ahonen ajatteli tekevänsä päiväkotityötä eläkeikään saakka, mutta terveydelliset syyt pakottivat etsimään jotain muuta. Parin mutkan kautta uusi työ löytyi etäkotihoivasta, ja samalla syttyi into opiskella ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalaa.

Peruskoulusta ammattikoulun keittiölinjalle ja suurtalouskokiksi. Sitten oppisopimuksella lähihoitajaksi ja päiväkotityöhön. Sieltä taas eteenpäin merkonomin opintoihin ja kaupan alalle. Ja viimein etäkotihoivaan ja taas koulun penkille. Minnan tie nykyiseen elämäntilanteeseen ja työhön ei ollut suorin, mutta lopulta palkitseva. Nyt työnkuva on mieleinen ja opiskelu STEP-ammattiopiston Järvenpään kampuksella sujuu suunnitelmien mukaan.

­– Oma urani on kyllä ollut aika kirjava. Luulin oikeasti, että päiväkotimaailma ja työ lasten kanssa on minun juttuni eläkeikään saakka. Ja olisi varmaan ollutkin, jos ei olisi tullut sairastelukierrettä. Tällä hetkellä olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen. Etäkotihoivatyössä pääsee auttamaan mahtavia ihmisiä ja saa nauttia myös heidän mittavasta elämänkokemuksestaan. Opiskelu puolestaan lisää omaa osaamista ja antaa varmuutta päivittäiseen työhön.

STEP-koulutus on hyvä paikka aikuiselle opiskelijalle

Minnan mukaan opiskelu STEP-ammattiopistossa on ollut mukavaa, sujuvaa ja sopivan itsenäistä. Koulusta saa tukea juuri niin paljon kuin haluaa ja tarvitsee. Lisäksi uudet sosiaaliset kontaktit tekevät opiskelusta entistä mielenkiintoisempaa.

­– On kiva opiskella ryhmissä ja tutustua eri-ikäisiin sekä eri kulttuuritaustaisiin ihmisiin. Opiskelu tapahtuu vuorovaikutuksessa toisilta oppien ja ryhmätöitä on paljon. Opettajat laittavat meidät myös opettelemaan ja pohtimaan asioita itsenäisesti. Aikuisopiskelu onkin aika erilaista verrattuna esimerkiksi peruskoulussa opiskeluun. Silloin nuorena oltiin hiljaa tunnilla ja kuunneltiin opettajan opetusta, joka ei aina jäänyt päähän. Ja se näkyi sitten todistuksessa. Nyt opettajat antavat meille paljon vastuuta omasta oppimisesta, mutta varmistavat aina, että opittavat asiat ja taidot oikeasti opitaan. Muutenkin he ovat loistavia ja aina valmiina auttamaan.

Opiskelu voi muuttaa koko elämän

Mieleinen työ heijastuu yleensä kaikkeen ja siksi Minna kehottaa muitakin opiskelemaan, jos vähänkään siltä tuntuu.

– Miksi pitäisi kiduttaa itseään työssä, joka ei vastaa odotuksia ja toiveita tai on jostain muusta syystä liian haastavaa. Opiskelusta saa hyödyllistä tietoa, taitoa, oppia ja varmuutta. Sitten kun saa ammatilliset asiat kuntoon, nauttii paljon enemmän myös työn ulkopuolisista asioista. Itselleni on esimerkiksi tällä hetkellä tärkeää auttaa lastenlasten hoidossa, reissata asuntovaunulla, mökkeillä, ulkoilla, sienestää ja pyöräillä yhdessä mieheni kanssa. Opiskelun ja alanvaihdon ansiosta elämä on kokonaisuutena aika mallillaan. Jos kuitenkin koen jossain vaiheessa kaipaavani jotain uutta, en kyllä epäröi jatkokouluttaa itseäni.

Oletko sinä kiinnostunut aikuisena opiskelusta? Tutustu koulutuksiimme ja hae rohkeasti mukaan.