Eikö yhteishaussa osunut?

Jäitkö ilman toivomaasi opiskelupaikkaa? Ei hätää, meiltä voit löytää juuri sinulle sopivan koulutuksen.

alt=''''

Jos yhteishaku ei tarjonnut sinulle kiinnostavaa opiskelupaikkaa, ei kannata huolestua. Voit edelleen hakea haluamallesi alalle jatkuvassa haussa tai viettää supermielenkiintoisen opistovuoden joko Lapualla tai Pieksämäellä. Jos taas kaipaat lisävalmiuksia ammatilliseen koulutukseen tai lukiokoulutukseen hakemista varten, tutkintokoulutukseen valmentava koulutus eli TUVA voi olla etsimäsi juttu. 

Tutustu jatkuvassa haussa oleviin ammatillisiin koulutuksiin

Lastenohjaaja | Nuoriso- ja yhteisöohjaaja | Lähihoitaja | Kampaaja ja parturi | Kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja | Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja | Perhepäivähoitaja | Toimitilahuoltaja ja kodinhuoltaja

Mun oma musavuosi Lapualla

Nuori nainen mun oma musavuosi koulutuksessa.

Jos musiikki kiinnostaa, suuntaa kohti elämäsi parasta musavuotta. Lapuan STEP-kansanopistossa saat kehittää omia musiikillisia valmiuksiasi ja pääset tekemään yhteistyötä mm. Rock Camp ry:n ja Alexander Kuoppalan kanssa (ex Children of Bodom).

Mun oma musavuosi tarjoaa musiikillisten taitojen lisäksi vahvistusta opiskeluvalmiuksiin, elämäntaitoihin ja arjen hallintaan. Eikä sinulla tarvitse olla aikaisempaa osaamista. Halu oppia riittää. Lue lisää ja kehitä itsestäsi ammattimainen soittaja, laulaja, studiovirtuoosi tai vaikka tapahtumatuottaja.

Mun oma polku Pieksämäellä

Kuvituskuva nuoria opiskelijoita.

Pieksamäen Opistovuosi tarjoaa hienon mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi ja löytää omat vahvuutesi. Meiltä saat eväät tulevan koulupolun rakentamiseen ja voit samalla opiskella mm. ilmaisu- ja taideaineita. Kaiken lisäksi voit asua opistolla ja nauttia mukavasta opiskelijaelämästä.

Mun oma polku tarjoaa mahdollisuuden parantaa peruskoulussa opittuja taitoja ja opiskella jotain uutta. Opistovuoden aikana saat miettiä mikä sinua oikeasti kiinnostaa ja tutustua paremmin omiin mahdollisuuksiisi.

Hae jatkuvassa haussa

Vaikka yhteishaku on tältä vuodelta päättynyt, voit hakeutua ammatilliseen perustutkintoon, ammattitutkintoon ja erikoisammattitutkintoon johtavaan koulutukseen jatkuvan haun kautta. Lue lisää eri koulutusvaihtoehdoista, ja kun täytät sähköisen jatkuvan haun lomakkeen, hakutoimistostamme otetaan sinuun yhteyttä noin kahden viikon kuluessa.

Jatkuvassa haussa voi hakea mm. seuraaviin koulutuksiin:
Lastenohjaaja ja nuoriso- ja yhteisöohjaaja
Lähihoitaja
Kampaaja ja parturi
Kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja
Kodinhuoltaja ja laitoshuoltaja
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaaja
Perhepäivähoitaja
Suntio ja hautaustoimistotyöntekijä

HUOM! Jos haluat keskustella hakuasioista henkilökohtaisesti, ota rohkeasti yhteyttä opinto-ohjaajiimme. Autamme mielellämme löytämään sinulle sopivan ja kiinnostavan opiskelupaikan.

STEP-koulutus voi viedä vaikka Suomen mestariksi

Eveliina Karhu voitti Taitaja 2023 kilpailun lähihoitajalajin.

Lähihoitajaopiskelija Eveliina Karhu on hieno esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, kun oma kiinnostus ja opiskelupalaset loksahtavat kohdilleen. Lue miten STEP-koulutuksen edustaja toi voiton kotiin Taitaja 2023 -kisan lähihoitajalajista.

Lue artikkeli >>