STEP-koulutuksen Eveliina Karhu voitti Taitaja 2023 kilpailun lähihoitajalajin

Eri ammattialojen nuoret osaajat kilpailivat Espoossa ammattitaidon SM-mitaleista 8.–11.5.2023 järjestetyssä Taitaja 2023-kilpailussa. STEP-koulutuksesta finaaliin selvisi Järvenpään kampuksen lähihoitajaopiskelija Eveliina Karhu. Tämä oli lähihoitajalajissa kolmas kerta, kun oppilaitos osallistui kilpailuun.

Eveliina Karhu voitti Taitaja 2023 kilpailun lähihoitajalajin.

Taitaja-kisoissa kilpaillaan hyvässä yhteishengessä

STEP-koulutukselta joukkueenjohtajana toimi Marita Tuominen. Hän sanoo kisojen olevan opiskelijoille hyvä tapa päästä näkemään osaamisen tasoa omalla alallaan sekä verkostoitumaan muiden huippuosaajien kanssa.

Lähihoitajalajissa kilpaillut Eveliina Karhu kertoo, että Taitaja2023 tapahtuma on ollut todella hyvä kokemus. ”Taitajat oli paljon isompi ja nopea tempoisempi kuin olin ajatellut, vaikka toki kisaajana aika varmasti meneekin nopeasti siellä. Tapahtuma- alueella oli paljon eri alojen lajialueita, mutta myös muuta ihmeteltävää.”

”Kisat menivät yleisesti hyvin. Olin joka kerta tyytyväinen siihen oman päivän suoritukseen, vaikka aina löysi toki parannettavaa enemmän tai vähemmän,” sanoo Karhu.

Päämäärätietoinen valmistautuminen oli avain voittoon

Karhun valmentajana toimi STEP-ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan opettaja Tarja Jämsä. Hän kertoi olevansa erittäin onnellinen ohjattavansa upeasta suorituksesta.

”Eveliina valmistautui kisoihin päämäärätietoisesti noin vuoden ajan. Tiesin koko ajan, että hän pystyy ihan mihin vaan,” Jämsä iloitsee.

Karhu itse kertoo, että kisoissa kaikki tehtävät haastoivat, mutta tuntui, että kaikista selvisi ja suoriutui hyvin. Vaativaa oli toki keskittyä kisa tilanteessa mahdollisimman kokonaisvaltaisesti huomioimaan ohjaus- tai arviointitilanteet.

”Aina en ole lähihoitajaksi halunnut, mutta sitten kun päädyin tätä alaa opiskelemaan on mielenkiinto kyllä kasvanut ja sosiaali- ja terveysala alkoi tuntua itselle siltä omalta. Olen siis jälkikäteen erittäin tyytyväinen, että lähdin opiskelemaan tätä alaa.” Karhu kommentoi.

Lisätietoja

Tarja Jämsä, p. 044 358 8934, tarja.jamsa@step.fi
Marita Tuominen, p. 040 161 6747, marita.tuominen@step.fi