Kouluttautuminen ja kouluttaminen käytännönläheisesti oppisopimuksella

Mietitkö miten oppisopimus toimii?

Oppisopimuskoulutus on joustava tapa kouluttautua ja sen vuoksi se taipuu monenlaiseen tilanteeseen ja tarpeeseen hankkia osaamista. Oppisopimus saattaa siis olla vastaus, kun haluat kouluttautua ammattiin, tai sinulla on työnantajana halu kouluttaa osaavaa henkilöstöä tai tarjota nykyisille työntekijöillesi mahdollisuutta hakeutua lisä- tai uudelleenkoulutukseen.

Oppisopimusopiskelijalle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimus tarjoaa työnantajalle hienon mahdollisuuden saada työpaikalle osaavaa henkilöstöä ja opiskelijalle loistavan tavan kerryttää ammatillista osaamista, suorittaa tutkinnon ja saada työstään palkkaa opintojen ohella. Oppisopimus on sellaisenaan aina määräaikainen työsuhde, jonka aikana työnantaja kouluttaa työntekijää ja maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimuskoulutus on käytännönläheisin tapa suorittaa ammatillista koulutusta. Suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu työpaikalla työtä tehden. Oppimista täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla.

Olemme koonneet sinua varten kattavan tietopaketin oppisopimuksesta. Klikkaa itsesi Lisätietoa oppisopimuksesta linkkiin STEP-koulutuksen verkkosivulle ja katso mihin kaikkeen oppisopimus taipuu sekä mitä se tarkoittaa työnantajan ja opiskelijan kannalta.

Thinglink kuva oppisopimuskoulutuksesta.

Lisätietoa oppisopimuksesta:

Opiskelijaksi aikovalle | Opiskelijalle | Työnantajalle

Lue lisää blogikirjoituksesta Oppisopimuksella uutta potkua ammatilliselle uralle

Taina Heinikoski
työelämäasiantuntija
STEP-koulutus