Myös Tampereella voi opiskella lastenohjaaksi – STEP-ammattiopisto kouluttaa varhaiskasvatuksen ammattilaisia

Tampere, tuo mustan makkaran luvattu kaupunki, jääkiekon kehto ja paljon muuta. Tampere on myös mahdollisuuksien kaupunki sinulle, joka haluat lähteä työskentelemään varhaiskasvatuksessa.

STEP-koulutus on jo usean vuoden ajan tarjonnut kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon, varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalan, opiskelumahdollisuutta Tampereella. Lukuisa joukko valmistuneita ammattilaisia onkin jo lähtenyt töihin päiväkoteihin, ryhmiksiin, perhetoimintaan sekä seurakunnan varhaiskasvatus- ja perhetyöhön. Tälläkin hetkellä Tampereen ryhmässä, STEP-koulutuksen hyvässä hoivassa, opiskelee joukko, joista osa on jo lähellä valmistumista ja osa juuri elokuussa opintonsa aloittaneita.

Heidän ammattinimikkeensä tulee olemaan lastenohjaaja. Päiväkodissa heistä käytetään nimikettä varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Tutkinto on ammatillinen perustutkinto ja osaamisala Tampereella on varhaiskasvatus eli opiskelet varhaiskasvatuksen ammattilaiseksi. Sinulla on loistava mahdollisuus halutessasi pätevöityä myös evankelis-luterilaisen kirkon lastenohjaajaksi eli saada pätevyys sekä yhteiskunnan että kirkon tehtäviin.

Millaista se lastenohjaajaksi opiskelu Tampereella sitten on?

Teemme jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jossa huomioimme esimerkiksi aiemman osaamisen, opinnot ja alan työkokemuksen.

Teemme jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jossa huomioimme esimerkiksi aiemman osaamisen, opinnot ja alan työkokemuksen. HOKS:n avulla räätälöimme jokaiselle oman opiskelupolun, johon sitoudumme ja jota tarkistamme matkan varrella. Opiskeluun kuuluu lähipäiviä, jolloin pureudutaan varhaiskasvatuksen tärkeisiin aiheisiin. Opiskelijat tekevät myös etätehtäviä ja ovat työpaikalla oppimassa. Jokaisen tutkinnon osan jälkeen opiskelija tekee näytön. Näyttö tehdään, kun opiskelija on siihen valmis.

Opiskelu ei siis ole pelkästään luokassa istumista. Ylipäätään emme paljon istu vaan teemme, liikumme, luomme yhdessä. Tällä hetkellä opiskelupaikka on Tampereen pääkirjasto Metsossa, jonka siipien suojassa meillä on hyvä olla. Ruokaa ja kahvia on ostettavissa ja kirjaston palvelujen avulla avautuu kirjojen ja musiikin maailma opiskelijan käyttöön.

Nopeimmat ehtivät vielä mukaan lokakuussa starttaavaan tutkinnon osaan! Voit myös hakea jatkuvassa haussa milloin vain.

Helena Kallio
opettaja
STEP-koulutus

PS Tampereen lastenohjaaja-koulutuksen toteuttaa STEP-ammattiopiston Lapuan kampus