Kasvatus- ja ohjausalan opinnot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattilainen, syvennä osaamistasi

Työskenteletkö varhaiskasvatuksen lastenhoitajana, koulunkäynninohjaajana, nuoriso- ja yhteisöohjaajana? STEP-ammattiopistossa ja STEP-kansanopistossa voit syventää osaamistasi, pätevöityä ja kehittää työnkuvaasi haluamaasi suuntaan. Lähde siis rohkeasti kohti uusia polkuja. Me autamme ja varmistamme, että opiskelustasi tulee kaikin puolin sujuvaa.

STEP-ammattiopistossa tiedetään mitä aikuisena opiskelu vaatii ja osaamme auttaa kaikessa. Usein opinnoissa suurin huoli on oma talous, mutta yleensä erilaisista rahoitus- ja tukivaihtoehdoista löydetään jokaisen elämäntilanteeseen sopiva. Opiskelu meillä pyritään myös tekemään mahdollisimman joustavaksi, jotta se sopii osaksi arkeasi. Siksi meillä voi opiskella monella eri tavalla ja esimerkiksi etäopiskelu sekä oppisopimus ovat hyviä vaihtoehtoja. Pääasia on, että yhdessä opinto-ohjaajiemme kanssa löydät varmasti sopivan polun aikuisena opiskeluun.

Tästä linkistä löydät lisätietoa etuuksista, jotka voivat tuoda sinulle taloudellista turvaa opiskelun ajalle ja joiden avulla aikuisena opiskelu voi mahdollistua.

Ammatillinen erikoistuminen kasvatus- ja ohjausalan osaajille:

Kasvatustieteen perusopinnot

varhaiskasvatuksen lastenhoitajille ja muille kasvatuksesta kiinnostuneille

Onko tavoitteenasi varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys? Haluatko opiskella työn ohessa opintoja, jotka vievät kohti tavoitettasi? Tuntuuko yliopisto-opintojen suorittaminen yksin liian suurelta ponnistukselta? Tule varhaiskasvatuksen lastenhoitajille ja muille alasta kiinnostuneille suunnattuun koulutukseen opiskelemaan kasvatustieteitä joustavasti työn ohessa, kannustavan vertaisryhmän kanssa ja asiantuntevien opettajien opastuksella!

Lue lisää ja hae

Erityispedagogiikan perusopinnot

Kasvatusalojen ammattilaisille

Kohtaatko työssäsi kasvatustilanteissa oppimisen tai käyttäytymisen pulmia? Erityispedagogiikka etsii keinoja antaa tukea lapsen, nuoren ja aikuisen kasvulle ja oppimiselle. Erityispedagogiikan opinnoissa perehdytään tukea tarvitsevien kasvatukseen, opetukseen, kuntoutukseen ja tutkimukseen. Tutkittu tieto auttaa antamaan yksilöllistä tukea erilaisille oppijoille. Tule opiskelemaan joustavasti työn ohessa muiden kasvatusalojen ammattilaisten kanssa!

Lue lisää ja hae

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon osaamisalat:

varhaiskasvatuksen ammattilaisille

Kasvatuksen osaamisala

Kasvatuksen ammattilaisena toimit uusimpien kasvatus- ja ohjausalan tavoitteiden ja säädösten mukaisesti erityisesti varhaiskasvatuksessa. Hyödynnät työssäsi monipuolisesti erilaisia työmenetelmiä ja kykenet toimimaan vaativissakin ympäristöissä moniammatillisessa yhteistyössä. Lue lisää osaamisalan sisällöstä.

Lisätietoja kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnoista

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

ohjauksen ammattilaisille

Ohjauksen osaamisala

Ohjauksen ammattilaisena työskentelet eri-ikäisten ohjauksen parissa monipuolisissa työympäristöissä. Hallitset vaativiakin asiakas- ja ohjaustilanteita ja kykenet työskentelemään joustavasti monialaisissa verkostoissa. Toteutat elinikäistä ohjausta eri taustaisten ohjattavien kanssa elämäntilanteet ja hyvinvointitekijät sekä osallisuus huomioiden. 

Lue lisää ja hae

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto:

Kasvatus- ja ohjausalan kehittämistyötä tekevä tai siitä kiinnostunut. Hakeudu STEP-koulutukseen tekemään alan erikoisammattitutkintoa. Erikoisammattitutkinto on tarkoitettu kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille, jotka johtavat tai osallistuvat aktiivisina toimijoina hankkeisiin tai kehittävät muualla tavoin työtään tavoitteellisesti.

Lue lisää ja hae

Tutustu myös STEP-kansanopiston osaamista täydentäviin koulutuksiin:

NEPSY-taitaja (15 op)

Koulutus on suunnattu erityisesti lastensuojelussa toimiville tai muuten haavoittuneiden lasten, nuorten ja aikuisten kanssa työskenteleville.

Tukea tuen antajille

Erityisopettajille ja oppimisen tuen hallinnosta vastaaville. Koulutuksen aiheina mm. lainsäädäntö, opetussuunnitelman perusteet ja Opetushallituksen antamat ohjeistukset, jotka liittyvät oppimisen ja koulunkäynnin tukeen.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Kysy lisää!

Etelä-Suomi

Mirkka Aivelo
Aluepäällikkö Järvenpää Mirkka.Aivelo@step.fi +358 447124970

Itä- ja Keski-Suomi

Riikka Heikkonen
Aluepäällikkö Pieksämäki riikka.heikkonen@step.fi +358 405281527

Länsi-Suomi

Simo Ikola
Koulutusjohtaja, Turvallisuuspäällikkö Lapua Simo.Ikola@step.fi +358 405549156

Svenskfinland 

Sabina Forsbacka
regionchef Sabina.Forsbacka@step.fi +358 404875316