Kasvatus- ja ohjausalan opinnot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattilainen, syvennä osaamistasi

Työskenteletkö varhaiskasvatuksen lastenhoitajana, koulunkäynninohjaajana, nuoriso- ja yhteisöohjaajana tai teetkö töitä lastensuojelun nuoriso- ja yhteisöohjaajana? STEP-ammattiopistossa voit syventää osaamistasi, pätevöityä ja kehittää työnkuvaasi haluamaasi suuntaan. Lähde siis rohkeasti kohti uusia polkuja. Me autamme ja varmistamme, että opiskelustasi tulee kaikin puolin sujuvaa.

Ammatillinen erikoistuminen kasvatus- ja ohjausalan osaajille:

Kasvatustieteen perusopinnot

varhaiskasvatuksen lastenhoitajille ja muille varhaiskasvatuksen ammattilaisille

Onko tavoitteenasi varhaiskasvatuksen opettajan pätevyys? Haluatko opiskella työn ohessa opintoja, jotka vievät kohti tavoitettasi? Tuntuuko yliopisto-opintojen suorittaminen yksin liian suurelta ponnistukselta? Tule varhaiskasvatuksen lastenhoitajille suunnattuun koulutukseen opiskelemaan kasvatustieteitä joustavasti työn ohessa, kannustavan vertaisryhmän kanssa ja asiantuntevien opettajien opastuksella!

Lue lisää ja hae

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto osat:

varhaiskasvatuksen ammattilaisille

Kasvatuksen osaamisala

Kasvatuksen ammattilaisena toimit uusimpien kasvatus- ja ohjausalan tavoitteiden ja säädösten mukaisesti erityisesti varhaiskasvatuksessa. Hyödynnät työssäsi monipuolisesti erilaisia työmenetelmiä ja kykenet toimimaan vaativissakin ympäristöissä moniammatillisessa yhteistyössä. Lue lisää osaamisalan sisällöstä.

Lisätietoja kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnoista

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

ohjauksen ammattilaisille

Ohjauksen osaamisala

Ohjauksen ammattilaisena työskentelet eri-ikäisten ohjauksen parissa monipuolisissa työympäristöissä. Hallitset vaativiakin asiakas- ja ohjaustilanteita ja kykenet työskentelemään joustavasti monialaisissa verkostoissa. Toteutat elinikäistä ohjausta eri taustaisten ohjattavien kanssa elämäntilanteet ja hyvinvointitekijät sekä osallisuus huomioiden. Lue lisää osaamisalan sisällöstä.

Lisätietoja kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnoista

Kasvatus- ja ohjausalan erikoisammattitutkintot:

Kasvatus- ja ohjausalan kehittämistyötä tekevä tai siitä kiinnostunut. Hakeudu STEP-koulutukseen tekemään alan erikoisammattitutkintoa. Erikoisammattitutkinto on tarkoitettu kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisille, jotka johtavat tai osallistuvat aktiivisina toimijoina hankkeisiin tai kehittävät muualla tavoin työtään tavoitteellisesti.

Lue lisää ja hae

Nuoriso- ja yhteisöohjaajasta lähihoitajaksi, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Työskenteletkö lastensuojelussa ja haluaisit saada lisää hoidollista ja mielenterveys- ja päihdetyön osaamista? Olemme suunnitelleet juuri sinulle sopivan koulutuspolun nuoriso- ja yhteisöohjaajasta/nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajasta lähihoitajaksi. Koulutuksessa on huomioitu jo vahva osaamisesi kasvatuksessa ja ohjauksessa.

Lue lisää ja hae

Tutustu myös:

Pedagogisen toimintakulttuurin toteuttaminen varhaiskasvatuksessa – tutkinnon osa, 40 osp

Koulutus sopii varhaiskasvatuksen lastenhoitajille ja antaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa monipuolista, lapsen kasvua ja kehitystä tukevaa laadukasta varhaiskasvatusta. Millaisen pedagogisen projektin haluaisit suunnitella ja tehdä työssäsi? Tämä koulutus tukee ja antaa sinulle työkaluja sen suunnitteluun ja toteutukseen.

Lue lisää ja hae

Liikkeelle luokassa ja Ta-vuis-ta tarinoihin

Koulutus sopii varhaiskasvatuksen opettajille, luokanopettajille ja koulunkäynnin ohjaajille. Tästä koulutuksesta saa käytännön harjoitusmalleja toiminnallisiin työtapoihin, joilla tuetaan lasten oppimista yksilölliset tarpeet huomioiden. Saat työkaluja lapsen motivaation ja oppimisen ilon teemoihin, huomioiden myös fyysisen aktiivisuuden.

Lue lisää ja hae

Kysy lisää!

Etelä-Suomi

Mirkka Aivelo
Aluepäällikkö Järvenpää Mirkka.Aivelo@step.fi +358 447124970

Itä- ja Keski-Suomi

Riikka Heikkonen
Aluepäällikkö Pieksämäki riikka.heikkonen@step.fi +358 405281527

Länsi-Suomi

Simo Ikola
Koulutusjohtaja, Turvallisuuspäällikkö Lapua Simo.Ikola@step.fi +358 405549156

Svenskfinland 

Sabina Forsbacka
regionchef Sabina.Forsbacka@step.fi +358 404875316