Näppärikurssi 3.-6.6.2024 Kaustisella

Kaustisen Näppärikurssille ilmoittautui määräaikaan mennessä yli 320 eri-ikäistä soittajaa. Kasvua viime vuodesta on useita kymmeniä! Huikea määrä innokkaita kurssilaisia tulee Kaustiselle eri puolilta Suomea. Kaustisen koulukeskuksen tilat täyttyvät iloisesta musiikista ja puheensorinasta maanantaista torstaihin 3.-6.6.2024.

Perjantaina 7.6. on suuren yleisön mahdollista päästä kuulemaan Näppärikonsertteja klo 10 ja 11.30 Kansantaiteenkeskuksen Kaustinen-salissa. Lippuja näihin konsertteihin voi ostaa ovelta perjantaina viiden euron hintaan.

Näppärikurssi järjestetään Näppärit ry:n ja STEP-koulutuksen yhteistyönä. Opettajia kurssilla on 20, samoin nuoria apuopettajia. Kurssilla soitetaan uutta näppäriohjelmistoa, joka sisältää niin perinteistä kuin sävellettyä kansamusiikkia meiltä ja muualta mukaansatempaavia lauluja unohtamatta.

Kurssin taustajärjestelyt ovat täydessä vauhdissa ja kesän kurssin odotus ylimmillään myös kurssin järjestäjillä. Näppärikursseille ei tarvitse ihmisiä maanitella, vaan väkeä olisi tulossa vielä kauan ilmoittautumisajan jälkeenkin.

“Tänä vuonna ilmoittautumisten päättymisen raja on kuitenkin ollut pakko tehdä selkeäksi, sillä muutoin ei tällaisen joukon muonitus ja opettajamitoitus onnistuisi laadukkaasti”, kertoo Susanna Salokannel STEP-koulutuksesta.

Näppärilaulun sanat kertovat kansanmusiikista hauskalla tavalla:

Marginaalissa on tunnelmaa,
marginaalissa mieltä nostetaan!
Kaustisen emäntäkin tuumasi ennen:
“Nauttia täytyy tullen, mennen.
Leikki on elämän toinen puoli,
toinen lehemä ja Heikki.”
Lyrics by Mautsi.

Lisätiedot:

Susanna Salokannel, 040 132 0128, susanna.salokannel@step.fi