Lasten ja nuorten keskuksen koulutus- ja konsultointipalvelut STEP-koulutukseen

Lasten ja nuorten keskuksen koulutus- ja konsultointipalvelut siirtyvät osaksi Kirkkopalveluita ja STEP-koulutusta 1.8.2022 alkaen. Yhteistyö niin organisaatioiden kuin kouluttajien kesken on ollut hyvin tiivistä jo vuosikymmenien ajan. Muutoksella Kirkkopalvelut haluaa vahvistaa STEP-koulutusta ja sen osaamista kirkon kasvatuksen kentällä.

Koulutuspalveluiden siirtyminen Kirkkopalveluille mahdollistaa entistä laajemman ja laadukkaamman tuen seurakunnille. Jatkossa monipuolisempi ja suurempi kokonaisuus vastaa entistä paremmin kirkon kasvatuksen koulutus- ja kehittämistarpeisiin.

“Olen iloinen, että Kirkkopalveluihin saadaan lisää laadukasta ja asiantuntevaa osaamista. Kirkkopalvelut on jo nyt suurin kasvatusalan kouluttaja Suomessa. On luontevaa, että tiivistämme yhteistyötä Lasten ja nuorten keskuksen kanssa ja palvelemme jatkossa seurakuntia entistä laajemmalla osaamispaletilla”, kommentoi johtaja Ilkka Mattila Kirkkopalveluilta.

Muutos koskee Lasten ja nuorten keskuksen koulutus- ja konsultointipalveluiden kokonaisuutta ja sen kymmentä työntekijää, jotka siirtyvät osaksi Kirkkopalvelujen ja STEP-koulutuksen henkilöstöä.

“LNK keskittyy jatkossa strategiansa mukaisesti lasten ja nuorten ulkopuolisuuden ehkäisyyn, osallisuuden edistämiseen ja seurakuntien erinomaisen kasvatustyön esiintuomiseen yhteiskunnassa. Haluamme jatkaa lasten ja nuorten hyvän elämän edistämistä yhdessä jäsenkenttämme eli seurakuntien kanssa”, kertoo Lasten ja nuorten keskuksen toiminnanjohtaja Sami Ojala.

Lisätietoja:
Ilkka Mattila, johtaja, Kirkkopalvelut (040 517 6100, ilkka.mattila@kirkkopalvelut.fi)
Helena Ahonen, rehtori, STEP-koulutus (040 537 0999, helena.ahonen@step.fi)
Sami Ojala, toiminnanjohtaja, Lasten ja nuorten keskus (044 371 3062, sami.ojala@lastenjanuortenkeskus.fi)