Kuvituskuva lähihoitaja nuori mies

Vammaistyön osaamisala

02.01.2023 — 22.12.2023
Hakuaika:
10.11.2022 — 22.12.2023
Järvenpää
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Perustutkinnot
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Osaamisalat: Vammaistyön osaamisala
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Lähihoitaja – syvennä osaamistasi suorittamalla toinen osaamisala.

Koulutuksen kuvaus

- Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vammaistyössä 40 osp
- Osallisuuden edistäminen vammaistyössä 35 osp

Vammaistyön osaamisalan suorittaneena lähihoitajana osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida hoitoa moniammatillisena yhteistyönä. Työhön kuuluu eri-ikäisten ja eri tavalla vammautuneiden asiakkaiden yksilöllistä hoitoa, kasvatusta ja kuntoutusta. Osaat tukea ja vahvistaa asiakkaan toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä eri elämäntilanteissa. Osaat myös edistää työssäsi asiakkaiden terveyttä ja hyvinvointia. Opit käyttämään erilaisia kommunikointimenetelmiä ja avustamaan asiakasta näiden hyödyntämisessä. Vammaistyön työpaikkoja ovat esimerkiksi palvelutalot, asumisyksiköt, päiväkodit, erityiskoulut, työ- ja toimintakeskukset sekä perhekodit.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Tutkintonimike

Lähihoitaja

Lisätietoa:
työelämäasiantuntija
Pilvi Peltola

+358401217612
lehtori, opinto-ohjaus
Riikka Tassi

+358449063233