Kuvituskuva triggerpiste lisäkoulutus

Triggerpiste lisäkoulutus

21.09.2024 — 22.09.2024
Hakuaika:
01.07.2024 — 09.09.2024
Pieksämäki
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Hinta:

185€ sis. koulutuksen, lounaan ja päiväkahvin

+ majoittuminen: 30€/yö

Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Koulutetut hierojat, fysioterapeutit ja muut vastaavat terveydenhoitoalan ammattilaiset.

Koulutuksen kuvaus

Triggerpiste tai myofasciaalinen triggerpiste on hyperärtynyt kohta muutoin normaalissa lihaksessa. Triggerpiste voi olla joko lihaksessa tai lihaksen ympärillä olevassa kalvossa (fasciassa). Se on aina käsiteltäessä kosketusarka ja voi aiheuttaa heijastuneen kivun muuhun kehon osaan. Lihaksen kipuheijaste tulee aina tietylle alueelle ja noudattaa ennalta tiedettyä kaavaa. Kipuheijaste voi tuntua kihelmöintinä, tunnottomuutena tai puutumisena.

Ihmisen jokaisessa 696:ssa lihaksessa voi olla yksi tai useampi triggerpiste. Voidaankin todeta niiden olevan suurin syy ihmisten kokemaan kipuun. Kipu on yleensä jomottava ja sen voimakkuus voi vaihdella kevyestä kivusta voimakkaaseen invalidisoivaan kipuun. Kivun voimakkuus vaihtelee yleisesti sen mukaan, kuinka aktiivinen triggerpiste on.  Tyypillistä kivulle on myös, ettei se tunnu lihaksessa, jossa triggerpiste on, vaan ainoastaan heijastekipuna.

Tyypillisiä syitä triggerpisteiden syntyyn ovat:

  • Ylirasitus (painavan taakan nosto, päätetyö jne.)
  • Veto ja/tai kylmä
  • Nopea lihaksen aktivointi (horjahdus, josta korjausliike)

Koulutuksessa käydään läpi tyypillisimmät triggerpisteet ja triggerpisteiden aiheuttamat kivut eri kehon osissa. Koulutuksessa triggerpisteiden hoitona käytetään lihaspressuuria, sekä erilaisia manuaalisia tekniikoita.

Me kaikki ihmiset olemme keskenämme erilaisia, jolloin jokainen tarvitsee myös yksilöllisen hoidon. Täytyy myös muistaa, että samanlaiset kivut kahdella eri ihmisellä voivat tulla eri ongelmasta.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Olli Koponen, koulutettu hieroja ja urheiluhieroja. Olen kouluttautunut säännöllisesti työurani aikana mm. purentalihastenkäsittelyn-, mobilisoivan hieronnan- ja triggerpisteiden osalta.

Olen toiminut hieroja yrittäjänä yli 10 vuotta sekä työskennellyt opettajana Kuopion hierojakoululla.

Koulutuksissa hyödynnän kaikkia hallitsemiani tekniikooita: klassinen hieronta, urheiluhieronta, mobilisoiva hieronta, fascia-käsittely, ja triggerpistekäsittely.

Asiakastyössä asiakas ja asiakkaan tilanne on aina lähtökohtani hoitoon, josta eri tekniikoita soveltaen teen jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisen hoitosuunnitelman ja hoidon.

Paikka

STEP-koulutus, Pieksämäen kampus, Huvilakatu 31, 76130 PIEKSÄMÄKI

Hinta

185€ sis. koulutuksen, lounaan ja päiväkahvin

+ majoittuminen: 30€/yö

Viimeinen ilmoittautuminen: 9.9.2024

Peruutusehdot ja hintojen lisätiedot - STEP-koulutus 

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Lisätietoa:
Koulutuskoordinaattori
Topias Romo

0401528966