Kuvituskuva kaksi hiusalalla opiskelemaa nuorta kampaaja parturi

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja, VAIN oppisopimus

09.01.2024 — 30.04.2026
Hakuaika:
14.11.2023 — 31.12.2024
Järvenpää
Palvelualat
Perustutkinnot
Tutkinto: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto
Osaamisalat: Ihon hoidon osaamisala, Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: Maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Kosmetologin ja kosmetiikkaneuvojan ammatista kiinnostuneet henkilöt.

Koulutuksen kuvaus

Kosmetologina ja kosmetiikkaneuvojana hoidat asiakkaan tervettä ihoa.

Opastat ja neuvot asiakkaitasi ihon itsehoidossa ja ehostuksessa. Myyt kosmeettisia hoitoja ja tuotteita, joilla saadaan aikaan ja ylläpidetään asiakkaan hyvää oloa, ihon terveyttä ja kauneutta. Suunnittelet ja toteutat hoitoja asiakkaan yksilöllisten lähtökohtien ja tarpeiden mukaisesti.

Hoitotyötä tekevä kosmetologi voi toimia esimerkiksi kauneushoitoloissa, kylpylöissä tai hotelleissa. Kauneudenhoitoalan palveluja on mahdollista viedä lähelle asiakasta, kuten kotiin tai työpaikalle. Kosmetologeja ja kosmetiikkaneuvojia työskentelee myös erilaisissa maahantuonti-, myynti-, ja konsultointitehtävissä, kosmetiikkaliikkeissä ja tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla.

Kauneudenhoitoalan ammattilaisen ammattietiikassa korostuvat asiakkaan yksilöllisyyden ja arvokkuuden kunnioittaminen, luottamuksellisuus, rehellisyys, empaattisuus, palvelualttius, oman ammattitaidon jatkuva kehittäminen ja työhyvinvoinnista huolehtiminen.

 

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3855076

Tutkintonimike

Kosmetologi

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 180
Lisätietoa:
opettaja
Marita Tuikka

+358401616747
lehtori, opinto-ohjaus
Riikka Tassi

+358449063233