Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto

Teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisala

Esitys- ja teatteritekniikan koulutus on sinulle, jolla on aikaisempaa kokemusta valo- tai äänitekniikasta harrastustoiminnassa tai olet käyttänyt esitystekniikkaa työssäsi. Alalla tarvitaan osaajia, joilla on vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteisuutta, vastuuntuntoa sekä halu olla osa turvallista tapahtumatuotantoa.

Koulutuksemme rakentuu valo- ja äänitekniikan ympärille, osana eheää tapahtumaa. Tekniikan tarkoitus on olla osa kokonaisuutta ja palvella niin esiintyjää kuin yleisöä. Toimivan vuorovaikutuksen ja asiantuntevan ammattilaisen avulla saavutamme yhteisen tavoitteen. Haluatko sinä olla osa tuotantoa, jossa rakennetaan merkityksellisiä kokemuksia?

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, Teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisala on juuri sinulle soveltuva koulutus.

Täydennä osaamistasi tai hanki pätevyys alalle. Meillä voit opiskella myös tutkinnon lisäksi tutkinnon osia!

Esitys ja teatteritekniikan ammattitutkinto kuva: Samu Salo
Kuva: Samu Salo

Tutkinnon muodostuminen

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto, teatteri- ja tapahtumatekniikan osaamisala (150 osp) muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Esitys- ja teatteritekniikan toimintaympäristössä toimiminen, 25 osp
  • Teatteri- tai tapahtumatekniikan tuotantoprosessissa toimiminen, 55 osp

Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat:

  • Esitysteknisen valojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen, 35 osp
  • Esitysteknisen äänijärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen, 35 osp

Koulutus on suunniteltu siten, että pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Tutkintoon valmistava koulutus koostuu lähiopetuksesta, etäopiskelusta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähiopetuspäiviä on 10-17 riippuen aiemmasta osaamisestasi.

Tutkinnon suorittaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Opintojen kesto on yksilöllinen. Koulutuksia toteutetaan päivä- ja iltaopetuksena. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä.

Osaamisen hankkiminen

Voit hankkia osaamista eri tavoin. Työelämässä voit hankkia osaamista joko kokonaan oppisopimukseen tai koulutussopimukseen perustuen tai yhdistellen näitä kahta joustavasti opintojen aikana. Oppisopimus edellyttää tutkinnon suorittamiseen soveltuvaa työpaikkaa ja työsopimusta, koulutussopimus ei edellytä työsuhdetta. Lisätietoa työelämässä oppimisesta. Lisäksi osaamista voidaan hankkia lähiopetuksessa, verkko-opintoina ja muulla sovitulla tavalla.

Haku

Tällä hetkellä tähän koulutukseen ei voi hakea. Ilmoitamme nettisivuillamme, koska haku aukeaa seuraavan kerran

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa osallistumismaksu on 500 euroa. Oppisopimuskoulutuksena osallistumismaksu on 100 euroa.

Opiskelija-asuntola

Kampuksillamme on opiskelija-asuntolat. Huoneet ovat pääosin kahden hengen huoneita ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti ammatillisen perustutkinnon opiskelijoille. Voit kuitenkin kysyä asuntolasta onko siellä mahdollisuus majoittua lähipäivien aikana.

Lisätietoja koulutuksesta

Katja Paakki
Opettaja Ruokolahti Katja.Paakki@step.fi +358 406403804
Carita Sirkka
Koulutuspäällikkö Järvenpää Carita.Sirkka@step.fi +358 447124994

Lisätietoja oppisopimuksesta

Heli Pettinen
Oppisopimuskoordinaattori Pieksämäki Heli.Pettinen@step.fi +358 406658222