Kuvituskuva suntio

Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto, suntio ja hautaustoimistotyöntekijä

17.09.2024 — 20.12.2025
Hakuaika:
18.02.2024 — 28.02.2025
Järvenpää (Monimuotokoulutus)
Palvelualat
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
Tutkinto: Seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto
Osaamisalat: Seurakuntapalvelun osaamisala, Hautauspalvelun osaamisala
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: 450€, oppisopimuskoulutuksena maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Tutkinto soveltuu sekä alanvaihtajalle, että henkilölle, jolla on jo aiempaa koulutusta tai työkokemusta seurakunnan tai hautaustoimiston tehtävissä.

Koulutuksen kuvaus

Suntiona on valmistelet ja huolehdit kirkon tai seurakunnan tiloista erilaisia toimituksia varten. Huolehdit tilojen siisteyden lisäksi myös turvallisuudesta. Voit suuntautua seurakuntatilojen puhtaanapidon ja keittiötoiminnan hoitamiseen, seurakunnassa toimivien työntekijöiden tai vapaaehtoisten ohjaamiseen ja perehdyttämiseen, erilaisista hautauksista huolehtimiseen tai hautausmaan hoidon suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Seurakuntapalvelun osaamisalan suorittanut voi toimia esimerkiksi suntion, vahtimestarin tai hautausmaatyöntekijän tehtävissä seurakunnassa.

Hautauspalvelualan osaamisalan suorittaneena toimit työntekijänä hautauspalvelualan yrityksessä. Työskentelet muun muassa asiakaspalvelu- ja myyntityössä hautaustoimistossa, järjestät hautaukseen liittyviä toimenpiteitä, uskonnollisen hautaan siunaamisen yhteistyössä seurakunnan kanssa tai tunnustuksettoman jäähyväistilaisuuden.

Lähiopetuspäivät toteutetaan päiväopetuksena.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3932286

Tutkintonimike

Suntio

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 150
Lisätietoa:
lehtori, opinto-ohjaus
Riikka Tassi

+358449063233