STEP-utbildning Nykarleby campus

Yrkesutbildning på svenska i hela Finland

Via den här länken kommer du direkt till STEP-utbildnings webbsida.

STEP-utbildning Nykarleby campus finns vid Kristliga Folkhögskolan. Den yrkesutbildning som sedan 1989 varit en del av Kristliga Folkhögskolan överfördes 1.1.2017 till Seurakuntaopisto. Kristliga Folkhögskolan, ”Folkis” eller Kredu som skolan kallas i folkmun verkar fortsättningsvis som folkhögskola och inom fritt bildningsarbete.

På campus i Nykarleby möts idag studerande från olika länder, åldrar och bakgrunder. STEP-utbildning Nykarleby campus finns på en vacker plats invid älven i Nykarleby på gångavstånd från centrum. Du kan smidigt ta dig till skolan med kollektivtrafik från norr och söder. Det finns även möjlighet att bo på vårt internat.

Yrkesutbildning

Vid STEP-utbildning i Nykarleby kan du studera till ett yrke eller utveckla din kompetens oavsett var i Finland du befinner dig. Yrkesinriktad grund-, yrkes- eller specialyrkesexamen kan du också avlägga genom läroavtalsstudier hos oss. Hos oss kan du studera till barnledare, ledare för ungdomar och gemenskaper, ledare för skolgång och morgon- och eftermiddagsverksamhet, familjedagvårdare, kyrkvaktmästare och arbetstagare på begravningsbyrå på svenska.

Du även utveckla din kompetens genom att avlägga hela eller delar av examensdelar i de yrkesutbildningar vi erbjuder. Vi är vana att utveckla flexibla lösningar som passar just dig, all vår utbildning är arbetslivsfokuserad och närstudierna är möjliga att genomföra så väl på campus i Nykarleby, vid vårt verksamhetsställe i Helsingfors eller online.

Du kan kontinuerligt ansöka till våra utbildningar. Du hittar dem genom att söka på sidan Koulutukset.

Samarbete med arbetsliv och fortbildning

Finns det kompetensutvecklingsbehov i arbetsgemenskapen? STEP-utbildning erbjuder sakkunnig- och utbildningstjänster samt mångsidiga fortbildningsmöjligheter inom våra utbildningsbranschen på basen av arbetslivets behov. Vi kan skräddarsy allt från kortare fortbildningar till hela utbildningspaket för er.

Sabina Forsbacka, regionchef
sabina.forsbacka@step.fi
tel 040 487 5316

Kontaktuppgifter

STEP-utbildning, Nykarleby campus

Seminariegatan 19, 66 900 Nykarleby

Personalens kontaktuppgifter