Kokemusasiantuntijuus

STEP-koulutus on monin tavoin mukana kehittämässä ja tukemassa kokemusasiantuntijatoimintaa. Kutsumme kokemusasiantuntijoita mukaan seminaareihin sekä ammatillisen koulutuksen opetustilanteisiin. Myös hanketoimintamme kautta osallistumme kokemusasiantuntijuuden kehittämiseen Suomessa. Punaisena lankana meillä STEP-koulutuksessa on, että kokemusasiantuntijuutta pohtiessamme teemme sitä aina yhdessä kokemusasiantuntijan kanssa.

Kokemusasiantuntijakoulutukset

Järjestämme Kansanopistossamme kokemusasiantuntijakoulutuksia sekä virtuaalisesti toteutettuina että terveysturvallisuus huomioiden kampuksillamme kasvokkain tapahtuvina.

Alkavista kokemusasiantuntijakoulutuksista ilmoitamme koulutushaussa, somessa sekä mm. yhteistyökumppanimme KoKoa ry:n sivuilla.

Syksylle 2021 on suunnitteilla jo koulutuksen käyneille kokemusasiantuntijoille tarkoitettu jatkokoulutustapahtuma STEP-koulutuksen Järvenpään kampuksella.

Kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimimisen tutkinnon osa (20osp)

Kokemusasiantuntijakoulutuksen jo käyneet ja kokemusasiantuntijana toimineet voivat suorittaa STEP-koulutuksessa Kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimimisen tutkinnon osan ilmoittautumalla suoraan näyttöön. Tällöin tutkinnon suorittaminen on maksuton. Tutkinnon osan suoritettuasi saat siitä osatutkintotodistuksen.

Kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimimisen tutkinnon osa kuuluu Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon valinnaisiin tutkinnon osiin.

Voit tutustua tutkinnon perusteisiin täällä https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/5116903/reformi/tutkinnonosat/5126303

Lue lisää ja ilmoittaudu suorittamaan kokemusasiantuntijana ja vertaisohjaajana toimisen tutkinnon osa https://step.fi/course/koulutettu-kokemusasiantuntija-suoraan-nayttoon/

Lisätietoja tutkinnon osan suorittamisesta

Metsälä Kathy, opettaja, kathy.metsala@step.fi p.
0447124986

Kokemusasiantuntija ja ammattilainen -työparitoiminta

STEP-koulutuksessa meillä on karttunut tietoa ja osaamista kokemusasiantuntijan ja ammattilaisen työparitoiminnasta. Mikäli olette kiinnostuneita luomaan organisaatioonne kokemusasiantuntijatoimintaa, jaamme mielellämme kokemuksiamme. Otathan yhteyttä jos toivotte meiltä konsultaatioapua.