Kaustisen kansantanssilinja

Tanssi ja opi – Kaustisen kansantanssilinjalla koet ainutlaatuisen elämysvuoden!

Tule opiskelemaan kansantanssia, kehittämään tanssitaitoasi ja saamaan lisätietoa Suomen tanssiperinteiden historiasta! Kaustisen kansantanssilinjan vastuuopettajana toimii tanssinopettaja (YAMK) Paula Kettu, ja hänen lisäkseen saamme vierailevia opettajia, jotka ovat kaikki ansioituneita pitkän linjan tanssinopettajia.

Opintoihin sisältyy runsaasti tanssimista ja esiintymisiä erilaisissa kokoonpanoissa. Opinnoista saa vauhtia jatko-opintoihin tai voi viettää hauskan ja kehittävän jakson opiskelujen välillä.

Opintoihin voivat hakeutua kaikki kansantanssista kiinnostuneet iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opintoihin ei vaadita aiempaa kansantanssitaustaa eikä pidetä pääsykokeita. Suosittelemme kuitenkin hyvää kehon hallintaa ja fyysistä suorituskykyä, sillä suurin osa opetuksesta tapahtuu tanssien.

Opinto- ja asumistuki

Kansantanssilinjalla opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa. Olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus toteutetaan STEP-koulutuksen Kaustisen kampuksella, osoitteessa Opistontie 30.

Koulutus on päätoimista ja oikeuttaa opintotukeen tai aikuiskoulutustukeen. Kysy myös opintoseteli-mahdollisuudesta.

Ajankohta

Seuraava koulutus käynnistyy syksyllä 2024.

Kustannukset

Koulutus maksaa yhteensä 3 550 €. Hinta sisältää lukuvuoden opetuksen ja lounaan opetuspäivinä Kaustisen kampuksella. Laskutus sopimuksen mukaan useammassa erässä. Kaikkina lähiopetuspäivinä sinulle kuuluu yksi lämmin ateria. STEP-koulutuksen kampuksella on opiskelija-asuntola ja siitä voi kysyä lisätietoja opintotoimistosta. Asuntolan asukkaille kuuluu lounaan lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.   

Hakeutuminen

Koulutushaku aukeaa keväällä 2024.

Jatko-opinnot

Opintovuosi STEP-kansanopistossa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä. Lukuvuosi STEP-kansanopistossa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi. Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi STEP-kansanopistossa.  

Kysy lisää

Susanna Salokannel
Koulutuskoordinaattori Kaustinen Susanna.Salokannel@step.fi +358 401320128
Opintotoimisto Kaustinen
opintotoimisto.kaustinen@step.fi