Kaustisen kansanmusiikkilinja

Tule kokemaan kiireettömän yhteissoittamisen ihme Kaustisen kampukselle!

Kaustisen kansanmusiikkilinja

Koko lukuvuoden mittainen koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat opiskella yhtyesoittoa, laulua, tanssia ja käytännönläheistä teoriaa Suomen ja sen lähialueiden kansanmusiikin historiasta.

Opintoihin ei vaadita aiempaa kansanmusiikkitaustaa eikä linjalla pidetä pääsykokeita. Suosittelemme kuitenkin hyvää oman soittimen hallintaa ja omaksumiskykyä, sillä suurin osa opetuksesta tapahtuu ryhmässä soittaen tai laulaen.

Kaustisella tutustut paikalliseen Unsecon luetteloimaan elävään kulttuuriperintöön osana arkeasi. Vieraanvaraisuus ja yhdessä tekemisen mutkaton meininki ovat olennainen osa kuulua ”Kaustisen henkeä”. Täällä saat olla juuri sellainen kuin olet.

Opettajat

Linjan opettajina toimivat Pilvi Järvelä (vastuuopettaja), Esko Järvelä ja Maija Pokela, jotka ovat kaikki kansainvälisesti menestyneitä ja ansioituneita pitkän linjan kansanmuusikoita sekä tanssinopettaja (YAMK), koreografi Paula Kettu. Lisäksi linjalla on muita vierailevia opettajia.

Opinto- ja asumistuki

Kansanmusiikkilinjalla opiskelu on päätoimista, 25 tuntia viikossa. Olet oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea. Koulutus toteutetaan STEP-koulutuksen Kaustisen kampuksella, osoitteessa Opistontie 30.

Ajankohta

Seuraava koulutus käynnistyy syksyllä 2024.

Kustannukset

Koulutus maksaa yhteensä 3 550 €. Hinta sisältää lukuvuoden opetuksen ja lounaan opetuspäivinä Kaustisen kampuksella. Laskutus sopimuksen mukaan useammassa erässä. Kaikkina lähiopetuspäivinä sinulle kuuluu yksi lämmin ateria. STEP-koulutuksen kampuksella on opiskelija-asuntola ja siitä voi kysyä lisätietoja opintotoimistosta. Asuntolan asukkaille kuuluu lounaan lisäksi aamupala sekä toinen lämmin ateria.   

Hakeutuminen

Koulutushaku aukeaa keväällä 2024.

Jatko-opinnot

Opintovuosi STEP-kansanopistossa ei vaikuta paikkaasi korkeakoulujen ensikertalaiskiintiössä. Lukuvuosi STEP-kansanopistossa ei myöskään kuluta myöhempää korkeakouluopiskelijan opintotukikiintiötäsi. Mikäli tulevaisuudessa haet korkeakouluun, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi STEP-kansanopistossa.  

Kysy lisää  

Susanna Salokannel
Koulutuskoordinaattori Kaustinen Susanna.Salokannel@step.fi +358 401320128
Opintotoimisto Kaustinen
opintotoimisto.kaustinen@step.fi