Luottamushenkilöt

Seurakuntien luottamushenkilöillä on tärkeä tehtävä seurakuntien strategisessa johtamisessa yhteistyössä viranhaltijoiden kanssa. Tuemme luottamushenkilöitä tässä työssä kouluttamalla sekä tuottamalla heille ja heidän perehdyttäjilleen suunnattuja materiaaleja. 

Olemme tehneet pitkään yhteistyötä hiippakuntien ja muiden kirkon toimijoiden kanssa koulutusten, tapahtumien ja materiaalien tuottamisessa. Koulutukset ja tapahtumat kutsuvat yhäkin seurakuntien luottamushenkilöitä yhteen ajankohtaisten kysymysten ääreen, verkostoitumaan, neuvottelemaan ja kehittämään seurakuntien toimintaa yhdessä työntekijöiden kanssa. Myös perinteinen Seurakunnan luottamushenkilön kirja on ilmestymässä syksyllä 2022 sisältäen ajankohtaisia artikkeleita kirkon toimintaympäristöstä ja luottamushenkilön tehtävästä päätöksentekijänä.

Seurakuntien luottamushenkilöille suunnatut materiaalit on koottu evl.fi/plus -sivuille yhteistyössä Kirkkohallituksen kanssa. Lue lisää Kirkkohallituksen sivuilta.

Kaikissa luottamushenkilötoimintaa liittyvissä koulutusasioissa voit ottaa yhteyttä koulutussuunnittelijaamme Margit Peltovirtaan.

Luottamushenkilöille suunnatut koulutukset

Luottamushenkilöiden neuvottelupäivät 2021

Toimintaympäristön muutokset kirkossa ja yhteiskunnassa haastavat seurakuntia uudenlaiseen toimintakulttuuriin. Luottamushenkilöille suunnatuissa hiippakunnallisissa koulutustapahtumissa on mahdollisuus tutustua ja perehtyä ajankohtaisiin asioihin ja ilmiöihin kirkossa ja yhteiskunnassa sekä verkostoitua muiden seurakuntien luottamushenkilöiden kanssa.

25.9.2021 Kuopion hiippakunta
Toteutetaan verkossa (Teams)

Ilmoittautuminen: Kuopion hiippakunta: 19.9. mennessä

2.10.2021 Mikkelin hiippakunta
Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, Kouvola

Ilmoittautuminen: Kouvola 17.9.mennessä

9.10.2021 Oulun hiippakunta
Toteutetaan verkossa (Teams)

Ilmoittautuminen: Oulun hiippakunta: 3.10. mennessä

30.10.2021 Lapuan hiippakunta
Haapaniemen hiippakuntakartano, Haapaniementie 50, Kuortane

Ilmoittautuminen: Kuortane 15.10. mennessä

Tavoitteet

Osallistuja tutustuu ja perehtyy kirkon ja hiippakunnan ajankohtaisiin asioihin ja niiden merkitykseen omassa seurakunnassa sekä verkostoituu muiden seurakuntien luottamushenkilöiden kanssa.

Kenelle

Kirkkovaltuustojen ja -neuvostojen, seurakunta-, kappeli-, alueneuvostojen jäsenet sekä hallinnon ja talouden työntekijät ja kirkkoherrat

Osallistumismaksu

Kirkkopalvelujen jäsenseurakuntien edustajat 65 €, muut 85 €. Ilmoittautumisajan jälkeen, mikäli tilaa on, 85 € / 100 €. Hinta sisältää kahdet kahvit ja lounaan. Verkkototeutus: Kirkkopalvelujen jäsenseurakuntien edustajat 35 €, muut 45 €.

Järjestäjät

Kirkkopalvelut ry/STEP-opintokeskus, hiippakunta ja seurakunta

Tiedustelut

Peltovirta Margit, koulutussuunnittelija (seurakuntien luottamushenkilötoiminta)
margit.peltovirta@step.fi
p. 040 087 4514