Hieronnan ammattitutkinto

Hieronnan ammattitutkinto on sosiaali- ja terveysalan toisen asteen tutkinto. Koulutuksen järjestäjä on Itä-Suomen Liikuntaopisto, lähiopetus järjestetään STEP-koulutuksen Kaustisen kampuksella.

Kuvituskuva, hieronnan ammattitutkinto

Hieronnan ammattitutkinto – tutkinnon sisältö

Hieronnan ammattitutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Opiskelu on päätoimista ja se soveltuu 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on hyvä terveys ja soveltuvuus ihmisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja ihmisläheiseen työhön. Lue tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa. Koulutus soveltuu myös itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi aikovalle.

Pakolliset tutkinnon osat

  • Tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, 70 osp
  • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Kansansairauksien ennaltaehkäiseminen hierojan työssä, 25 osp
  • Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, 25 osp

Tutkinto on valmis, kun kaikki tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Tutkinnon suorittaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Opintojen kesto on yksilöllinen, lähiopetus kestää yhden lukuvuoden. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään ensisijaisesti työpaikoilla aidoissa työelämän tilanteissa. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettajat ja työpaikan edustajat yhdessä. Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Ammattitutkintotodistuksen saanut hieroja voi rekisteröityä Terveydenhuollon Oikeusturvakeskuksen ylläpitämään rekisteriin, saada koulutetun hierojan toimiluvan ja ryhtyä harjoittamaan hierojan ammattia.

Haku

Koulutukseen on jatkuva haku. Voit tutustua alkaviin koulutuksiimme myös koulutushaussa. Hakulomakkeen saat esille haluamasi koulutuksen kohdalta. Hakemukset käsitellään ja opiskelupaikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Oppilaitoksesta otetaan yhteyttä kaikkiin hakijoihin.

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 1200 euroa, joka voidaan laskuttaa opiskelijalta sovitusti 1-4 erässä.

Lisäksi tulevat mahdollisista retkistä ja kulkemisista aiheutuvat kulut sekä materiaalikulut (kirjat, monisteet, opiskeluvälineet). Opiskelu on päätoimista monimuoto-opiskelua, jossa lähi- ja etäopetus sekä harjoittelujaksot hierontapisteessä vuorottelevat.

Opistolla on mahdollisuus majoittua opintojen ajan. Majoitus 2 hh:n huoneessa asuntolassa maksaa 50 €/viikko (ma-pe) sisältäen aamupalan.

Koulutus kuuluu opintotuen/aikuiskoulutustuen piiriin.

Lisätietoja koulutuksesta

Honkonen-Pohjonen Merja, lehtori
merja.honkonen-pohjonen@step.fi
p. 040 090 2178