kuvituskuva TRE-koulutukseen

TRE -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi

20.09.2024 — 21.09.2024
Hakuaika:
26.06.2024 — 06.09.2024
Ruokolahti
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Kieli: Suomi
Hinta: 120 € sisältäen iltapalan, lounaan ja päiväkahvin
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Yleinen hyvinvointikurssi, joka sopii työhyvinvoinnin ylläpitämiseen eri ammattiryhmille, opiskelijoille, urheilijoille ja henkilöille, joiden työ tai arki on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa tai vaatii muutoin valppauden ja palautumisen vaihtelua, jännityksen hallintaa, esiintymistä, stressin purkua jne.

Koulutuksen kuvaus

TRE® -stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi: Opettajana Satu Pusa, Certified & Advanced TRE® Provider, stressinpurkukouluttaja ja psyykkinen valmentaja

Kurssilla opit TRE®-liikkeet ja saat valmiuksia käsitellä stressiäsi tai jännitystilojasi voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla, tutustut omaan tapaasi palautua ja opit purkamaan jännitystä ja stressiä tarvittaessa.

TRE (Tension/Stress Releasing Exercises) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen palautumiskykyyn. Helppojen fyysisten liikkeiden sarja aktivoi kehon luontaisen rentoutumis- ja palautumisreaktion (tärinän/värinän). Harjoittelu purkaa lihaksiston ja autonomisen hermoston ylikuormitustiloja sekä edistää vagushermon toimintaa vapauttamalla myös alivireystiloista toipumista.

Kurssin sisältö:

  • TRE®-stressinpurkuliikkeet itsellesi sovellettuna
  • Stressireaktiot, palautuminen, TRE®-tieto; teoria & osallistujien omakohtaisten stressioireiden näkökulmista
  • Ohjeet TRE®:n itsenäiseen harjoitteluun ja itsesäätelyyn

Palautumistärinä pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille ominaiseen kykyyn purkaa stressihormonia ja palautua ylikuormituksesta vapinarefleksin kautta. Harjoittelu tehostaa stressistä palautumista, rentouttaa ja aktivoi stressin ja ylikuormittaneiden/purkamatta jääneiden kokemusten jännittämiä lihaksia sekä vaikuttaa hermostoon ja aivoihin lisäämällä levollisuutta, kehotietoisuutta ja vahvistamalla kykyä olla läsnä.

Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa, normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila riittää. Harjoitussarjaa voidaan soveltaa yksilöllisesti mm. kehon liike- tai kipurajoitteiden vuoksi. Harjoituksia ei suositella aloitettavaksi välittömästi leikkauksesta tai vakavasta sairaudesta toipumisen tai raskauden aikana, tarvittaessa varmista harjoittelun soveltuvuus lääkäriltäsi tai ole etukäteen yhteydessä kouluttajaan.

Kurssilla etenemme ekologisesti, kehoasi kuunnellen, ja voit päättää itse, kuinka paljon haluat osallistua harjoituksiin tai keskusteluun – kurssi on rento ja osallistuminen stressitöntä! Ota mukaan noin itsesi pituinen jumppa-alusta, pieni päänalunen sekä vesipullo. Pukeudu rennosti ja joustavasti. Varaa mukaan myös neule, villasukat tms., rentouduttuasi lattialla olo voi tuntua vilpoisalta!

Kurssin aikataulu:

Perjantaina 20.9.2024 klo 15-18

Lauantaina 21.9.2024 klo 9.30-16

Kurssin hinta:

120 euroa, sisältäen iltapalan perjantaina ja lounaan sekä päiväkahvin lauantaina

Lisätietoa:
Koulutuskoordinaattori
Maarit Viljakainen

0503002099
koulutussuunnittelija
Anne Luukkonen