Tasapainoa yrittäjän arkeen stressinhallinnalla

09.09.2022 — 10.09.2022
Hakuaika:
04.08.2022 — 31.08.2022
Lapua
Vapaa-aika ja harrastustoiminta
Harrastus- ja vapaa-ajankurssit
Toteuttaja: STEP-kansanopisto
Kieli: suomi
Hinta: 180
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Sinulle yrittäjä, joka haluat varmistaa jaksamisesi, sekä sinulle joka olet kiinnostunut yrittäjän jaksamisesta ja stressinhallinnan tärkeydestä. 

Koulutuksen kuvaus

Yrittäjän arjessa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Huomaamattaan voi olla tilanteessa, jossa yrittäjyys on 24/7 elämäntapa, joka ei kuitenkaan ole tasapainoista ja antoisaa vaan sisulla sinnittelyä. Työpäivät ovat rajattomia, on jatkuvaa kiireen tuntua ja arki on tulipalojen sammuttelua. Lepotauot unohtuvat, stressikuorma kasvaa ja palautuminen jää vajaaksi. Toisinkin voi yrittää.

Stressinhallinnassa on kysymys tiedon ja käytännön yhdistämisestä. Tulee sekä tietää mitä stressireaktiossa tapahtuu ja miten se vaikuttaa että osata toimia asiantilan korjaamiseksi. 

Tasapainoa yrittäjän arkeen stressinhallinnalla -valmennus auttaa yrittäjää pohtimaan miten omasta arjesta voi rakentaa tasapainoisempaa, sujuvampaa ja hallittavampaa kokonaisuutta.  Valmennus tarjoaa yrittäjälle keinoja stressinhallintaan, itsensä johtamiseen sekä fysiologisen ja psykologisen palautumisen vahvistamiseen.  

Valmennuksessa sukelletaan stressin syntysijoille, etsitään ratkaisuja  yrittäjän arkea kuormittaviin tekijöihin sekä lisätään ymmärrystä omien voimavarojen vahvistamista.  Valmennus  sisältää tutkittua tietoa ja luento-osuuksia, yhteistä jakamista ja keskusteluja muiden yrittäjien kanssa sekä konkreettisia harjoituksia. 

Valmennuksen jälkeen sinulla on sekä tietoa stressin aiheuttajista, stressin seurauksista sekä stressistä palautumisesta että syvempää ymmärrystä omaan tilanteeseen vaikuttamisen keinoista. 

Valmennuksen teemat:

  • Yrittäjä, tunne itsesi ja arvosi  - hyvän elämän strategia stressinhallinnan lähtökohtana
  • Stressin anatomiaa - stressi asuu mielessä ja kehossa
  • Resilienssi ja henkiset voimavarat - oma stressinsietokyky ja ajattelun taidot
  • Yrittäjän arki - kuormitustekijöiden ja voimavarojen tunnistaminen
  • Palautuminen ja rauhoittumisen keinot - oman vireystilan tunnistaminen ja sääteleminen
  • Yrittäjän stressinhallinnan käsikirja - omat askeleet kohti tasapainoa 

Valmentaja 

Valmentaja toimii yrittäjä, Mind Coach ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja Jaana Männikkö, joka on ihmisistä, hyvinvoinnista ja työelämän kehittämisestä kiinnostunut ohjauksen, valmennuksen ja ihmissuhdetyön ammattilainen.  

Yritykseni Mieletär syntyi halusta luoda enemmän mieltä työelämään - niin omaan kuin muidenkin. Viimeinen sysäys muutokselle oli oma uupumuskokemus. Ymmärsin, että se tapa, jolla olin tehnyt töitä, opiskellut ja ollut suhteessa itseeni ja toisiin, ei voisi enää jatkua. Oli laitettava “pitkät päälle” ja tarkasteltava omia uskomuksia, arvoja, ajattelu- ja toimintatapoja ja ennen kaikkea omaksuttava uusia

Opiskelu stressinhallinnanvalmentajaksi (Mind Coach Certified Trainer)  avasi vielä enemmän ymmärrystä siitä, miten pienilläkin muutoksilla ja teoilla on vaikutusta omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin. Stressinhallinta on jatkuvaa oppimista ja valintojen tekemisestä mutta onneksi olen jo oikealla polulla. “ 

Palautetta Jaanan stressinhallintavalmennukseen osallistuneilta  

“Työssäjaksamiseen pitää panostaa, suosittelen osallistumaan stressinhallintavalmennukseen, se pistää ajattelemaan!”  

“Suosittelen valmennusta suorittajalle, joka ei osaa päästää irti tilanteesta. Ihmiselle, joka tunnistaa muutoksen halun ja tarpeen, mutta ei osaa tai jaksa tehdä asialle mitään.”  

“ Jaana on asiansa osaava ja oman kokemuksen kautta puhuva valmentaja.” 

“Valmentajana Jaana osaa oivaluttaa kysymyksillä ja uudelleen määrittelyillä. Hänellä on lempeä asiantunteva ote valmennukseen, avointa ja positiivista vuorovaikutusta. Jäi todella lämminhenkinen ja osaava mielikuva Jaanasta.” 

Lisätietoa:
Koulutuskoordinaattori
Maarit Vinni


Tulosta koulutuksen esite