Kuvituskuva lähihoitaja asiakkaan kanssa

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto oppisopimuksella

01.09.2022 — 31.05.2025
Hakuaika:
26.04.2022 — 30.10.2022
Järvenpää
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Perustutkinnot
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Osaamisalat: Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala,Vammaistyön osaamisala, Vammaistyön osaamisala
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Tämä on koulutus henkilöille, jotka haluavat tehdä lähihoitajan työtä.

Koulutus on oppisopimuskoulutusta. STEP-koulutuksen kanssa yhteistyössä toimivat työnantajat valitsevat hakijoista itselleen oppisopimusopiskelijat. Oppisopimustyöpaikat on hankittu etukäteen, joten nyt tarvitsee vain hakea mukaan koulutukseen. Koulutus sopii erityisesti alanvaihdosta kiinnostuneille.

Koulutukseen hakijalla tulee olla sujuva suomen kielen peruskielitaito.

Voit hakea koulutukseen mukaan myös sote-alan muista työpaikoista tai etsiä itse oppisopimustyöpaikan. Työtehtävien tulee soveltua tutkinnon suorittamiseen.

Koulutuksen kuvaus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto mahdollistaa merkityksellisen työn tekemisen lähihoitajana ihmisten kanssa ja ihmisiä varten. Hoitotyössä kohtaat erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä, jotka ovat avun, hoidon tai tuen tarpeessa.

Lähihoitajana edistät asiakkaiden terveyttä, hyvinvointia, toimintakykyä, kasvua ja osallisuutta. Voit työskennellä moninaisissa työympäristöissä, kuten esimerkiksi päiväkodissa, lastensuojelussa, ikääntyvien hoivapalveluissa, vammaisten ryhmäkodeissa, vuodeosastolla, asiakkaan kotona tai mielenterveys- ja päihdekuntoutujien hoitoyksiköissä.

Koulutuksen teoriaopinnot alkavat syyskuussa 2022. Sinulle solmitaan koulutuksen ajaksi määräaikainen, palkallinen työsopimus. Oppisopimuksella opiskelet lähihoitajaksi käytännönläheisesti ja suurimmaksi osaksi työpaikalla oppien sekä kerran viikossa iltaisin opetusta järjestetään STEP-ammattiopistossa Järvenpään kampuksella. Koulutus kestää aikaisemmasta työkokemuksestasi ja koulutuksestasi riippuen 1–2 vuotta.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Tutkintonimike

Lähihoitaja

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 180
Lisätietoa:
työelämäasiantuntija
Pilvi Peltola

+358401217612
lehtori, opinto-ohjaus
Riikka Tassi
riikka.tassi@step.fi
+358449063233
Tulosta koulutuksen esite