Practical nurse student with patient.

S2-tuettu hoiva-avustaja työvoimakoulutus

02.06.2023 — 31.05.2024
Hakuaika:
17.03.2023 — 15.05.2023
Ruokolahti
Sosiaali, terveys- ja hyvinvointiala
Tutkinto: Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: maksuton
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Henkilöt, jotka haluavat työskennellä ikääntyvien ihmisten parissa hoitotyössä.

Koulutuksen kuvaus

Hoiva-avustajan työhön kuuluvat erilaiset avustavat tehtävät asukkaiden arjessa ja perushoidossa. Esimerkiksi avustaminen ruokailussa, hygieniassa, vaatehuollossa, ulkoilussa, keittiössä ja puhtaanapidossa. Työ on ihmisläheistä työtä ja siinä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja. Hoiva-avustajat eivät työskentele yksin työvuorossa eivätkä vastaa lääkehoidosta.

SOVELTUVUUSVAATIMUKSET
Soveltuvuus alalle, hyvä psyykkinen ja fyysinen terveys, valmiudet vuorotyöhön, riittävä suomen kielen taito. Tutkinto määrittelee SORA-lainsäädäntö: opiskelijaksi ei voida ottaa hakijaa, joka ei ole kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen, katso tarkemmat tiedot: step.fi/sora.

TOTEUTUSMUOTO
Koulutus sisältää oppimisvalmiuksia tukevia opintoja, suomen kieltä ja ammatillisia opintoja. Lisäksi koulutuksessa on työssäoppimista, jonka jälkeen osaaminen osoitetaan näytöille työelämässä.

HAKU
Koulutus on tarjolla työvoimakoulutuksena. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sivuilla Haussa oleva työvoimakoulutus - Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi)
Työvoimakoulutuksen hakunumero on 713173.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/7381020

Lisätietoa:
Koulutuspäällikkö
Marika Lehvonen

Tulosta koulutuksen esite