Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

01.02.2023 — 20.12.2024
Hakuaika:
09.12.2022 — 31.12.2023
Pieksämäki
Palvelualat
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
Tutkinto: Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto
Toteuttaja: STEP-ammattiopisto
Kieli: suomi
Hinta: 200e, oppisopimus ei osallistumismaksua
Ilmoittautuminen kestää alle 5 minuuttia

Kenelle

Aloita työnantajien tarpeisiin suunniteltu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto. Valmistut reilussa vuodessa joko laitoshuoltajaksi tai toimitilahuoltajaksi. Tutkinto on tarkoitettu täydennyskoulutukseksi puhdistuspalvelujen parissa työskenteleville sekä alasta kiinnostuneille uuteen ammattitutkintoon johtavaksi koulutukseksi.

Koulutuksen kuvaus

Laitoshuoltaja ja toimitilahuoltaja työskentelevät asiakaskohteissa huolehtien tilojen viihtyisyydestä ja siisteydestä asiakkaan kanssa tehdyn palvelusopimuksen mukaisesti. Molemmissa tehtävissä tarvitaan myös huolellisuutta, asiakaspalvelutaitoja sekä työturvallisuuden huomioimista.

Toimitilahuoltaja (AT) osaa suunnitella ja toteuttaa erilaisten tilojen ylläpito- ja perussiivouksen sekä ottaa huomioon pintamateriaalien asettamat vaatimukset siivous- ja hoitomenetelmille.

Laitoshuoltaja osaa suunnitella ja toteuttaa ylläpitosiivouksen lisäksi erityiskohteisiin liittyviä tehtäviä ja huolehtia vaaditusta hygieniatasosta esimerkiksi sairaaloissa ja hoitolaitoksissa.

Koulutuksen aikana työskentelet ammattiasi vastaavissa tehtävissä työpaikalla. Lisäksi hankit osaamista koulutuspäivien aikana, joissa käsitellään esimerkiksi erilaisten tilojen ja toimintaympäristöjen puhdistusta sekä työssä käytettäviä puhdistusaineita, -laitteita ja työskentelymenetelmiä. Voit myös tehdä yhdistelmätutkinnon valitsemalla esimerkiksi tutkinnon osan ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto on tarjolla myös työvoimakoulutuksena. Jos haluat opiskella työttömyysetuudella tuettuna, haet silloin koulutukseen TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Ohjeita ja koulutusten hakulinkit löydät Etelä-Savossa haussa olevien työvoimakoulutusten joukosta, osoitteessa koulutukset.te-palvelut.fi.

Koulutukseen on jatkuva haku avoinna. Kun hakemuksesi tulee joko suoraan STEP-koulutuksen hakulinkistä tai TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelun kautta, opintosi henkilökohtaistetaan ja voit aloittaa joustavasti opinnot henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti.

Opintojen henkilökohtaistaminen

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan siitä, miten hankit tarvittavan osaamisen erilaisissa oppimisympäristöissä ja millaista ohjausta ja tukea tarvitset. Opintojen kesto on yksilöllinen, 1–3 vuotta.

Tutkinnon suorittaminen

Ammatillisessa tutkinnossa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä. Näytöt järjestetään työpaikoilla. Osaamisen arvioinnista vastaavat opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä. Ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto antavat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Tutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/7534955

Tutkintonimike

Laitoshuoltaja

Laajuus

Laajuus osaamispiste: 150
Lisätietoa:
Tulosta koulutuksen esite